Cevap :

Temizlik,İnsan bedenini,Elbiselerini ve çevresini maddi kirlerden,ruhunu ise kötü duygu ve düşüncelerinden arınmasıdır.Bunların ilkine maddi temizlik: ikincisine ise manevi temizlik denir.İbadetle temizlik Arasında çok yakın bir ilişki vardır.Çünkü temizlik ibadetin,temeli,Aynı zamanda ön şartıdır.Temizlik Gusül,Namaz abdesti, ya da teyemmümle gerçkleşir.ibadete hazırlık şartlarından birincisi  her çeşit manevi kirlerden temizlenmek ve arınmak olmalıdır.


Kolay Gelsin....
Temizlik; maddi ve manevi olmak üzeri ikiye ayrılmıştır.

Din maddi ve manevi temizliğe önem vermiştir.

Efendimize gelen Alak suresinin ilk 5 ayetinden sonra Müddessir suresinin ilk 7 ayeti nazil olmuştur. Bu ayetlerde ise temizliğin manevi açısına dikkat çekmektedir. " elbiseni temiz tut" geçmektedir.

Aynı zaman da manevi temizlik ise kalbinin tüm kötü huylardan arınmış olmasıdır..buna da en güzel örnek bir insanın kalbini kırmak kabeyi yıkmak eşit tutulmuştur.Bu durum da insanların kalbinin kötülükten uzaklaşmasını sağlamıştır..

ibadetler sadece namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek ya da hacca gitmek ya da tesbih çekmek ile sınırlı değildir. Mesela oruçlunun uyuması bile bir ibadettir. Allah için öğrendiğimiz ilim bile ibadettir.ibadetler sadece bedenen yapılmaz. bir insanın dua etmesi bile bir ibadettir. dua için el açmaya lüzum yoktur.insanlar kalplerinde de edebilirler.Allah için olan her hayırlı iş ibadettir.

@RabbeGidenYolcu

Başarılar..