Cevap :

Trakya yöresi, Türkiye'nin en batısında ve Avrupa ülkelerinden, Bulgaristan ve Yunanistan sınırında yer alan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinden oluşmaktadır.Yüzölçümü 133,080 km² olan bu bölgenin üç deniz ile sınırı vardir; Karadeniz, Marmara Denizi ve Ege Denizi.

Tarihi oldukça zengindir. Örneğin Edirne şehri, 
1365'ten İstanbul'un fethine (1453) kadar olan dönemde Osmanlı imparatorluğu'nun başkentliğini yapmıştır. Tarihte önemli savaş ve meydan muharebelerinin olduğu bölgedir.

Bölgede tarım oldukça önemlidir.Çoğu kişinin geçim kaynağı buna dayalıdır.

Trakya yöresinin yemek ve yöresel tad olarak: ayçiçeği, köftesi, kirazı, balığı, bozası, helvası, 
Hayrabolu'nun Tatlısı, cıbadem Kurabiyesi, Akıtma, Arnavut Ciğeri, Ayva Reçeli, Aşure, Badem Ezmesi, Bakla Çorbası, Beyaz Peynir, Bohça Böreği, Bulgur Çorbası, Bulgurlu Kol Böreği, Büryan, Bıldırcınlı Patlıcan, Ciğer Sarması, Edirne Usulü Nohutlu Ekmeği meşhurdur.

Yer olaraksa , Namık Kemal Müzesi, Rakoçzi Müzesi,
Rüstem Paşa Camii, Uçmakdere Yamaç Paraşütü, Mürefte Plajları,Ali Paşa Çarşısı, Ayşe Kadın Camii, Ayşe Kadın Kervansarayı, Bayezit Köprüsü, Bedesten, Beylerbeyi Camii, Bülbül Adası, Darülhadis, Darüttedris, Defterdar Camii, Edirne Saray-ı Hümayunu (Yeni Saray), Eski Cami, Eski Saray (Saray-ı Atik), Gazi Mihal Bey Camii, Gazi Mihal Köprüsü, Gülbaba Çamuru, Kadı Bedreddin Camii, Karaağaç, Lari Çelebi Camii, Mercan Deresi İçmeleri, Mezitbey Camii (Yeşil Cami), Muradiye Camii, Peykler Medresesi, Rüstem Paşa Kervansarayı, Saatli Medrese, Saray Köprüsü, Sarayiçi, Saraçhane Köprüsü, Selimiye Camii, Sitti Sultan Camii, Sokullu Hamamı, Söğütlük, Süleymaniye Camii, Tahtakale Hamamı, Taşhan, Uzun Köprü, Yıldırım Camii, Üç Şerefeli Cami, İkinci Bayezid Camii, Şah Melek Camii, Şeyh Çelebi Camii, Şule Çelebi Camii gibi yerleri meşhurdur.