Cevap :
Sana nasıl davranılmasını istiyorsan sen de öyle davran hakkında kompozisyon
Davranışlarımıza gerçekten dikkat ediyor muyuz? İnsanlara istediğimiz gibi mi yoksa beklediğimiz gibi mi davranıyoruz? Sanırım herkes nasıl davrandığımızın farkındadır. İstediğimiz gibi davranıyoruz maalesef… İnsanların ne düşündükleri umurumuz da değil sanırım.
İnsanlar ne kadar bencil. Sadece kendileri, sanki başkalarını hiç hakları yokmuş gibi. Kendi ne yapmış olursa olsun normal başkalarının çok küçük bir hatasını büyütüp anormal bir davranışmış gibi görüyorlar. Diğer insanlara kötü davranmakta özgürler fakat karşısındaki onun gibi davranamaz. Oysa düşünülmesi gereken en önemli şey: SANA NASIL DAVRANILMASINI İSTİYORSAN ÖYLE DAVRAN! Çünkü sen insanlara nasıl davranırsan onlar da sana öyle davranırlar. Saygı görmek istersen saygı göster. Sevilmek istiyorsan önce sev. İlgi görmek istersen önce ilgi göster! Sana nasıl davranılmasını istiyorsan öyle davran insanlara! Çünkü benim, sizin, herkesin hakkı var bu dünyada ve kimse kimsenin hakkını yiyemez çünkü ‘Benim hakkım diğerin hakkının başladığı yerde biter.’ Diye boşuna demememiş atalarımız.
İnsanlara istediğimiz gibi değil beklediğimiz gibi davranmak. Yapılması gereken tek şey
Vatandaş dediğin, zaman haritasında netleşmiş, hayat kaynakları kendisine temsil edildiğinin farkında olandır. Vatandaş
dediğin, kazancını, hafıza defterine kaydedip, zaman haritasında hak ettiği kareye sığabilendir. Vatandaş dediğin, tuttuğu
kılıç, adalet; bağışladığı merhamet; okşadığı şefkat; aldığı hürriyet; öptüğü söz, bütün insanlığın ortak değerler manzumesi
olandır.
Vergisini veren vatandaşın adı; uygunsuzlara korku… Çaresizlere sığınak… Er kişiye erlik… Bilir kişiye, mensup olmanın övüncüdür.
Vergisiz cemiyet, karanlığa teslim olmuş, sadece “ben”
kimliği taşıyan kalabalık insan topluluğudur.
Vergi, insanlığın mutluluğu, haysiyeti, zenginliğidir. Kazancını vergisiyle taçlandıran; dal budaksızlara köklü ağaç…
Babasızlara baba, oğulsuzlara evlat… Bakışındaki tebessüm
varlıksıza armağan… Güz yoksulunu doyuran, kış çıplaklığına
libas giydiren, bahar başlangıcını şölenlerle kutlayandır.
Vergi, milliliğin nüvesidir, kimlik denizimizi oluşturan.
Vatandaş dediğin, denize akar olmalıdır