Cevap :
Modern bir bilgisayar sistemi, bir veya birden fazla işlemci (ya da diğer bir söylemle "CPU"), gerçek bellek (RAM), saatler, terminaller, diskler, bilgisayar ağı (network) birimleri, yazıcı üniteleri, CD sürücüsü, disket ve teyp üniteleri gibi I/O ünitelerinden oluşmaktadır. Doğal olarak bir bilgisayar sistemi oldukça karmaşık bir yapıdadır.
[...]
Programcıları, donanımın bu karmaşık yapısından etkilenmemelerini sağlamak ve disk gibi donanım ünitelerinin nasıl çalıştıklarını anlamak zorunda bırakılmamaları için, donanımın üzerine ilave edilen yazılımların katmanlar şeklinde (layered system) oluşturulmaları ve bu sayede çok daha kolay bir şekilde, sistemin bütün parçalarının yönetilebilmesi şeklinde bir yapılanma, uzun yıllar önce geliştirilmiş bir yaklaşımdır.
Bu yapının en alttaki üç katmanı donanımı oluşturmaktadır. En alttaki katman, fiziksel üniteler, entegre devreler, kablolar, power (elektrik destek) üniteleri, disket sürücüleri, disk üniteleri ve diğer benzeri donanım birimlerinden oluşmaktadır. Bu katmanın mimari yapısı ile ilgilenmek ve bunları çalışma prensiplerini geliştirmek elektronik mühendislerinin işidir. Bu katmanlar yukarıdaki gibidir.
Bilgisayarlar sadece sayilari saymakla kalmayip karar da verebilirler. Bu kararlar, Boolean cebiri denilen mantik kaidelerine göredir. Çesitli sartlara göre bilgisayar EVET, HAYIR, VE, VEYA, DEGIL gibi kararlar alabilir. Mesela; evi tasimak için bir kamyon VE bir soföre ihtiyaç vardir. Bu kamyon bir dar köprüden geçmek zorundaysa kamyon genis VEYA yüksekse köprüye çarpar. Tasinacak ev bos DEGIL ise tasima islemi gecikecektir. Burada VE, VEYA, DEGIL kararlari verilmistir.
Bilgisayarlar dört ana kisimdan meydana gelmistir: Hafiza, giris, çikis ve merkezi islem birimi. CPU islemleri sirasi ile yapar, toplar, çikarir, mukayese eder. Toplama, çikarma gibi islemleri yaptiran programlar önceden CPU'ya ögretilmistir. Bilgisayara giristen iki sayi yazmak yeterli olmaktadir. CPU'nun saat, program sayici, bilgi tarif edici aritmetik ve mantik kismi gibi bölümleri vardir.