Cevap :
ısır Piramitleri, Mısır’da yer alan eski piramit şekillerde yapılardır. Mısır’da 100’den fazla piramit vardır. Piramitlerin çoğu Eski Krallık Dönemi'nden Orta Krallık Dönemi’ne kadar firavunların mezarı için inşa edilmiştir. Bilinen en eski piramit 3. Hanedan döneminde inşa edilen Basamaklı Piramit’tir. Bu piramit ve etrafını çevreleyen bloklar; mimar İmhotep tarafından tasarlanmıştır. Ayrıca bu yapılar dünyanın en eski şekilli taşlardan inşa edilmiş yapısıdır.Yapımda çalışan işçiler piramitlerin sırrını bildikleri için yapım bittikten sonra öldürülmüşlerdir. En çok bilinen piramitler Gize’de bulunmuştur. Birkaç Gize Piramidi inşa edilmiş en büyük yapılardandır. Gize Piramitleri’nin en büyüğü olan Keops Piramidi şu ana kadar zarar görmeden ayakta duran, Dünya’nın Yedi Harikası’ndan biri olarak görülmektedir.
* Mısır Piramitleri, tam bir teknik ustalık ve mühendislik yeteneğinin başarısıdır. Her biri 20 ton olan taşlardan inşa edilmiştir ve bu taşları temin edilebilecek en yakın mesafe bile yüzlerce km uzaktadır. Bu taşların nasıl getirildiği ise bilinmemektedir...
* Piramitler sanat eserlerini; kral, kraliçe, prens heykellerini de içlerinde saklıyordu ve bu eşsiz hazineleri saklamak için yapılmışlardır.
* Mısır Piramitleri sırları ve ilginç özellikleriyle değerli bir yapıt olduğunu bir kez daha gösteriyor. Çünkü;
Piramit kimin adına yapıldıysa, onun bulunduğu odaya, yılda iki defa güneş girmektedir. Bu tarihler ise o kişinin doğduğu ve tahta çıktığı günlere denk gelmektedir. Mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan; mumyaları ilk bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür. Piramitlerin içerisinde elektronik cihazlar çalışmamaktadır. Piramitlerin içi yazın soğuk, kışın sıcak olur. Kirletilmiş suyu, birkaç gün piramitin içine bırakırsanız, suyu arıtılmış olarak bulursunuz. Bitkiler piramitin içinde daha çabuk büyür. Çöp bidonu içindeki yemek artıkları hiç koku yaymadan piramitler içinde mumyalaşır. Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar bir piramidin içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir. Piramitle hem kürenin hacmi hem de dairenin yüzeyi hesaplanabilmektedir. Piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğuna dair hiçbir bilgi yoktur. Araştırmacıların çoğu bu odaların içinde ya kaybolmuş ya da aynı yerde birkaç tur atmış; ama içini görememişlerdir.