Cevaplandı

soru1:çinko insan vücudunda ne ise yarar

soru2:selenyumun  insan vücudunda neise yarar

soru3:bakırın  insan vücudunda neise yarar

soru4:kükürt  insan vücudunda neise yarar

soru5maganez  insan vücudunda neise yarar

soru6: krom mineralleri  insan vücudunda neise yarar

 

YANLIS SÖLİYENİ SİKAYET ETCEM

Cevap :


Eser elementtir (az bulunur ve vücut için gereklidir) 

Vücutta  çok  önemli  görevleri  vardır.  200  civarında  enzim  (karbonik    anhidraz,  alkalen
fosfataz…) ve bir çok hormonun üretiminde (testosteron gibi) rol alır.  

Başlıca görevleri: RNA, DNA ve  protein sentezi, porfirin metabolizmasının düzenlenmesi,insülinin  aktivasyonu,  Vitamin A’nın  hücrelere  taşınması  ve  kullanımı,  yaraların iyileşmesi, hücrelerin bölünerek çoğalabilmesi, koku ve  tad alma  (özellikle  tuzlu  tadın farkına  varabilme),  sperm  yapımı,  bağışıklık  sisteminin  güçlendirilmesi,  davranış  veöğrenme performansının artışı, anne karnındaki ve doğmu" bebek ve çocukların büyüme ve gelişimi, kanda yağların taşınması olarak sayılabilir. 

  
Çinko  eksikliği,  Türkiye  ve Dünya  da  en  sık  gözlenen mineral  eksikliklerinden  biridir.
Ülkemizde  tarım  yapılan  topraklardaki  çinko  miktarı  yüksek  değildir.  Çinkolu  kapların  ve çinko  su  borularının  da  artık  kullanımdan  kalkmı"  olması  çinko  eksikliğine  katkıda
bulunmaktadır.

Kükürt Minerali – Kükürtün Faydaları ve Görevleri: Solunum sisteminin sağlıklıçalışmasına katkıda bulunur ve vücudun oksijen dengesini korur. Beyin fonksiyonlarının çalışmasını destekler. Saç, tırnak ve cilt sağlığı için gereklidir. Alerjik rahatsızlıklara karşı koruyucudur. Uyuz ve egzama gibi deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve safra salgılarını arttırır. B Grubu vitaminlerininkullanılmasına yardımcı olur. Bazı zararlıbakterileri öldürücü etkisi vardır. Kükürtün faydaları arasında yaşlanmanın belirtilerini azaltması da sayılabilir.

Kükürt Eksikliği: Kükürt eksikliği ender olarak görülmekle birlikte, kükürtün vücutta yeterince bulunmadığı durumlarda saçlarda zayıflık ve deride solgunluk görülür.