Fosil yakıtlar uzun açıklamalı performans ödevi fen ve teknoloji dersi için acil!!!  Lütfen biraz uzun olsun!!! Hoca kısa istemiyor!!!

Cevap :

İnternetin İyi Yönleri Araştırma yapılabilir Faydalı videolar izlenebilir Arkadaşlıklar kurulabilir Eski arkadaşlarınızı ve tanıdıklarınızı bulabilirsiniz Sosyal bağlar kuvvetlendirilebilir Yeni şeyler öğrenilebilir Farklı kültürler öğrenilir Eğitim alınabilir Sanat öğrenilebilir Kişisel gelişime katkı sağlanabilir Öğrenciler için ödev kaynağıdır Okuma alışkanlığı kazanılabilir Eğitici oyunlar oynanabilir Sağlık bilgileri edinilebilir Alışveriş yapılabilir Banka işlemleri yapılabilir Devlet kurumları ile ilgili işlemler yapılabilir vs.



Yazının Devamı: http://www.renkliweb.com/kultursanat/internetin-iyi-ve-kotu-yonleri.html#ixzz2Ddb1b2NF 
Anasayfa: RenkliWEB

Elektrik üretiminde, genelde fosil yakıtın yanması ile açığa çıkan enerji bir türbine güç olarak iletilir. Eski jeneratörlerde genelde yakıtın yanması ile elde edilen buhar türbini döndürmek için kullanılırdı, fakat yeni enerji santrallerinde yanma ile elde edilen gazlar, direkt olarak gaz türbinini döndürmektedir.

20 ve 21. yüzyılda dünya çapındaki teknolojik gelişmelerle, fosil yakıtlardan elde edilen enerjiye olan ihtiyaç artmaktadır. Özellikle petrolden elde edilen benzin, dünya çapında ve bölgesel olarak büyük çatışmaların ana sebebi haline gelmektedir. Dünya çapındaki bu enerji ihtiyacının artması ile çözüm arayışları, yenilenebilir enerji kaynaklarına doğru yönelinmelidir.
FOSİL YAKITLAR
Fosil yakıtlar, çürüyen tarih öncesi bitki ve hayvanlardan milyonlarca yılda oluşmuş, kömür, petrol ve doğalgaz gibi yakıtlardır. Fosil yakıtlar yenilenebilir kaynaklar değillerdir. 

Isı enerjisi elde etmek için kullandığımız yakıtların büyük bir kısmı fosil yakıtlardır. Fosil yakıtlar ; birikmiş güneş enerjisinin depo edilmiş şeklidir. Bitki ve hayvanların kalıntılarıyla oluşur. Oluşumları milyonlarca yıl sürer. Genellikle kaya katmanlarının altında sıkışmış ve gömülmüş olarak bulunur. 

Kömür, bataklıklardaki bitkiler ve bitkisel atıklardan oluşur. Kömürlerin oluşması milyonlarca yıl sürebilir. 

Petrol, hayvan ve bitki atıklarından oluşmuştur. Karaların hemen altında ya da deniz altındaki yataklarda bulunur. 

Doğal gaz da petrol gibi karaların altındaki boşluklarda ya da deniz altında bulunur. 

Yakıt olarak kullanılan odun, bitkilerden elde edilir. Bitkiler büyümeyi, gelişmeyi ve besin yapmayı güneş enerjisi ile gerçekleştirir. Bu enerjiyi depo eder. Odun yakıldığında bu enerji, ısı enerjisine dönüşür