Cevap :

İstihza (alay), söz, davranış veya yazı ile bir insanla eğlenmek, onunla alay etmek, onun haysiyet ve şerefini rencide etmek demektir. İslam, müslümanların gerek kendi aralarındaki münasebetlerinde ve gerekse başkalarına karşı olan davranışlarında mânevi hayata zarar verecek ve hakaret anlamı taşıyacak söz ve davranışları şiddetle yasaklamış ve bunlardan kaçınmalarını emretmiştir. "Ey mü'minler, bir topluluk diğer bir topluluğu alaya almasın. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da başka kadınları alaya almasınlar, belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kendi kendinizi ayıplamayın, birbirinizi kötü lakaplarla çağırmayın; inandıktan sonra yoldan çıkmış olmak ne kötü bir isimdir. Tevbe etmeyenler, işte onlar zalimlerdir."[1]

Keremd

Sen Olsan

İnsanlar arası iletişim kurmada empati çok önemlidir.Bu sayede kendisinin başasının yerine koyarak neler hissedebileceğini anlar ve yorumlar.Gerektiğinde yol gösterir ama bazen o durumu düşünmeden iletişim kurabilir buda insanlar arası iletişimi güçleştirir.

Alay etmek ise bunların en kötüsüdür karşısındaki kişiyi umursamadan söz sarfetmek insanın aklını nasıl kullanacağını bilmemesinden başka bişey değildir.

Alay eden kişiler zaman gelip o duruma düşerse sonuçlarının ne olacağını düşünmeden hareket eder.Zaman olup gelince, ne yaptığının farkına varınca pişmanlık fayda etmez.

Unutmamalıdırki  herşeyin gerçekleşebileceği bir yerde yaşadığını ve iletişim kurmada nelerin önemli olduğunu.İnsanlar arası iletişimin sağlanması adına alay edilmemeli ve söz söylemeden düşünülmelidir anca o zaman güzel bir iletişim kurulabilir.

Kendim yazdım :)