Cevap :

Dünya herkesin ihtiyacina yetecek kadarini saglar, fakat herkesin hirsini karsilamaya yetecek olani degil.” (Mahathma Gandhi)

Bir ulusun gerçek zenginligi, agaç örtüsüyle ölçülebilir. (Richard St. Barbe Baker)


Dogaya hoyratça davranan toplumlarada insanlar arasindaki iliskiler de hoyratça oluyorlar. (John Bennet

On dokuzuncu yüzyila kadar, hiç sona ermeyen zorlu görev, insan soyunun ve çevresinin dogal etkenlere karsi korumasiydi. Ama bu yüzyilda yeni bir ihtiyaç dogmustur: Dogayi insana karsi korumak. (Peter F. Drucker)

Yeryüzü basitçe insanoglu için bir erzak deposu ve çöp kutusu degildir. Yeryüzü`nün felaketimiz pahasina gözardi ettigimiz kendi gereksinimleri ve dinamigi vardir. (Mary Mellor)

Ancak en son agaç kesildikten, en son nehir zehirlendikten ve en son balik tutulduktan sonra anlayacaksiniz ki, insan parayi yiyemez!” (Kizilderili Cree asiretinin bir atasözü)

“Doga, bize dedelerimizden kalan bir miras degil, torunlarimiza birakacagimiz bir emanettir.” (Kizilderili Duwanish asiret reisi Seattle

Doga insanlarin ihtiyacini karsilayacak bir kaynak toplulugu olarak görmek çevrenin yokolmasina davetiye çikarmak demektir

Insanlar dogaya karsi sorumluluk duymuyorlar. Dogayi korurlarsa, cezadan korktuklari ya da menfatleri gerektirdigi için koruyorlar.”

*Biz doğayı korudukça doğa da bizi korur. 
* Herkes sağlıklı, dengeli bir doğal çevrede yaşamak hakkına sahip*tir. 
* Çevre kirliliği, her anımızı etkileyen sağlıklı bir yaşam konusudur. 
* Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre ile olur. 
* Yarının doğası bugünden yaratılır. 
* Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur. 
* Yaş kesen, baş keser.