Cevap :

80'lerden itibaren çalışma hayatıyla tanışan ve tohumlarını atan kadınlar bu günlerde ağaçlarının meyvelerini yiyorlar. Kadının çalışmasının ayıp sayıldığı, çalışırsa ev hayatım ihmal edeceği düşüncesi kabul gören günlerden bugünlere gelmek pek tabii kolay olmadı. Yıllardır bunun mücadelesini veren, deyim yerindeyse fırtınaya karşı yürüyen kadınlar bu noktaya gelinmesinde büyük öneme sahipler. Artık çalışan, üreten ve yöneten kadınlar iş başında. Duygusal zekanın da bu yükselişte payı büyük. Ne de olsa kadınların duygusal zekalarını çok daha iyi kullandıkları ve iş hayatına başarılı bir şekilde uyarladıkları bir gerçek. 

Sivil toplum örgütlerinde de kilit noktalarda da hep kadınları görüyoruz. Duygusal yapılan ve toplumsal yaşama olan duyarlılıkları sayesinde en yararlı projeler dikkat ederseniz hep kadınların başını çektiği ekiplerden çıkıyor. İstatistiklere baktığımızda ise son 10 yılda şirketlerin yönetim kurullarında, genel müdür düzeyinde hep kadınlar mevcut. Bu durum Avrupa Birliği'ne girmenin eşiğinde olan ülkemiz için büyük öneme sahip. Ayrıca bu durum uluslararası arenada kurumların imajlarını da olumlu yönde etkiliyor. Kadınların yönettiği şirketlerin ortak noktaları ise verimliliklerinin ve karlılık oranlarının yükselişi. Bunda kadınların ince eleyip sık dokumalarının, detaylara önem vermelerinin ve mükemmeliyetçi olmalarının payı kuşkusuz çok fazla. Aynı zamanda aile kuran, ev hayatına adapte olan ve çocuklarını da ihmal etmeyen kadın her anlamda sorumluluğun bilincinde. Bu yoğunluğun arasında ise planlı ve organizasyonu iyi bir şekilde yapması şart. Son aylarda gerek Medeni Kanun'da, gerekse Türk Ceza Kanunu'nda yapılan değişikliklerle toplumda kadının yerinin daha da sağlamlaştırılması planlanıyor. Yıllarca yasaların boşluklarından zarar gören kadınlar yeni düzenlemelerle artık daha da bilinçli olacaklar.

bir kere sadece kadına olmuyo yarar ülkeye de oluyor çünkü okuyan bir ülke daha gelişmiş ülkedir kadına yaraları ise evi geçindirmek kolaylaşır sosyalleşirler