Cevaplandı

İ1:nsan Vücudunda asit-bat dengesinin bozulması durumunda ne gibi değişikler ortaya çıkar Açıklayınız
2:Et Yediğimizde Hangi Polisakkariti Vucudumuza Alırız?
3:Kahvaltuda neden şekerli besinere yer vermeyiz Açıklaynız 4:Emzimler hangi prensibe göre çalışır açıklayınız
SAÇMA VE YANLIŞ CEVAP VERENİ ANINDA BANLARIM

Cevap :

1-mesela kanın pH ı7.4 7.2 ye düşerse veya 7.8 çıkarsa ölürsün bunun için HCO karbonoksit  dengenin korunmasını sağlar.Asit baz dengesinin korunmasınında tampon çözeltiler önemlidir.

2-et yediğinde glikozu alırsın gliserol olarak karaciğerde veya kas hücrelerinde depolarsın.

3-Kahvaltıda vücutta sindirim en kolay olan karbohidratlı yani şekerli besinler almak  enerji verir. Diğer organik maddelere göre sindirim sırasında 1. sırada olduğundan güne hızlı başlaman yardımcı olacaktır.

4-enzimin hangi substratla çalışılacağını saptayan kısmı apoenzim kısmıdır Demek ki apoenzim kısmıyla substrat arasında bir ilişki vardır Alman kimyacısı EMIL FISCHER tarafından bunun kilit anahtar uyumu gibi olacağı savunulmuştur Koenzim kısmı daha çok kimyasal bağa yakın olarak işlev gösterir örneğin ester bağlarını parçalar vs öyle anlaşılıyor ki enzimin apoenzim kısmı bir ya da birkaç yerinden (aktif bölgelerden) substrat molekülüne yapışıyor ya da bağlanıyor (yani bir enzim-substrat kompleksi oluşturuyor) ve bu arada koenzim kısmı substrat üzerindeki bağlarla gerçek anlamda birleşmeye veya bağlanmaya giderek onu parçalıyor


İnşallah yardımcı olabilmişimdir kardeşim...