Cevap :
Bakalit, sadece kimyasal maddeler kullanılarak yapılmış ilk plastik çeşididir. Elektrik ütülerinin, tavaların ve benzeri cihazların siyah ve ısı geçirmez kulpları bakalitten yapılır. Bakalit'in yalıtım özelliği bu işler için çok idealdir. Bakalitin bunların yanısıra çok geniş yelpazede kullanım alanı var: Kül tablası, elektrik donatımı, ısı geçirmez yüzeyler (mesela mutfakta) bakalitten yapılır. Koyu renkli ve çok ucuz bir maddedir, çok yaygındır ve üretilmesi kolaydır. Bakaliti Belçikalı bir kimyager olan Dr. Leo Henrik Baekeland, 1909 yılında bulmuştur. Bu yeni bulunan maddeye bakalit adı verilmesinin sebebi buluş sahibinin soyadıdır.
Bakalit fenol ile formaldehit gazının bir tür eriyiğinden üretilir. Bakalitin ucuz olmasının sebebi bunun üretildiği maddelerin ucuz olmasıdır. Fenol ya da karbolik asit, kömür katranından elde edilir.
Bakalit, Leo Hendrik Baekeland (1863-1944) adlı Belçikalı kimyacı tarafından 1909 yılında bulunmuştur. Formaldehit ve fenolün, bazik ortamda amonyakla ısıtılması ile elde edilen suni bir reçinedir. Reçineleşme olayı sırasında bakalit, ilkin sıvı ya da macun kıvamında bir maddedir. Bu haline kısaca A bakaliti denir. Isı verilerek katı hale getirilir. Bu haline ise B bakaliti denir. Ardından toz hâline getirilerek kağıt, asbest, elyaf, boyalar gibi dolgu maddeleri ile karıştırılarak kalıplara konur ve tekrar ısıtılarak sertleştirilir. Bu son haline ise C bakaliti denir. Böylelikle istenilen biçimde ve istenilen yerde kullanılacak duruma getirilmiş olur.
Elektrik malzemesi ve eşyası yapımlarında kullanılan önemli sentetik maddelerden biridir. Askeri amaçlı olarak özellikle mayın yapımında kullanılmaktadır. Bunun en önemli nedeni sert oluşu ve mayın tarama aygıtlarına yakalanmamasıdır.