Cevap :
http://bedenegitimci.blogcu.com/egitsel-oyun-ornekleri/5043961
OYUN 1
OYUNUN ADI:El Çarpma Oyunu
OYUNUN YERİ:Sınıf
OYUNUN ARAÇ VE GERECİ:-
OYUNUN SÜRESİ:Sınırsız
OYUNUN SEVİYESİ:8-14 yaş ve üzeri
OYUNCU SAYISI: Bir sınıf
OYUNUN AMACI VE EĞİTSEL DEĞERİ:Dikkat ve karar vermeyi geliştirebilme
OYUNUN AÇIKLAMASI: Öğretmenin elinde bir top vardır. Öğretmen topu yere vurduğun da öğrencilerin aynı anda el çarpmasını ister. Topu yere vurduğunda el çarpmayan yada geç kalan öğrenci yanar. Oyun en son kişi kalana kadar devam eder.
OYUN 2
OYUNUN ADI:Kar Yağmur Oyunu
OYUNUN YERİ:Sınıf
OYUNUN ARAÇ VE GERECİ:-
OYUNUN SÜRESİ:Sınırsız
OYUNUN SEVİYESİ:10-12 yaş ve üzeri
OYUNCU SAYISI: Bir sınıf
OYUNUN AMACI VE EĞİTSEL DEĞERİ:Dikkat ve karar vermeyi geliştirebilme
OYUNUN AÇIKLAMASI: Bir başkan seçilir. Başkan bütün sınıfı görebilecek bir yerde durur. Oyuna başlama ise “fırtına” deyince bütün sınıf ellerini dizine vurur. “kar” deyince elleri göğsüne “yağmur” deyince elleri yukarda şaklatırlar. Başkan birkaç kez düzenli olarak bu isimleri söyler. Daha sonra oyuncuları şaşırtmak için bu isimleri değişik (karışık) şeklinde söyler. Şaşıranlar oyundan çıkar, en son kalan alkışlanır. Başkan oyunu tekrar etmeli oyuncuların ve yaptığını görebilmelidir. Bu dikkat geliştiren bir oyundur.
OYUN 3
OYUNUN ADI:Mevsimler Oyunu
OYUNUN YERİ:Salon veya Bahçe
OYUNUN ARAÇ VE GERECİ:Hentbol Topu
OYUNUN SÜRESİ:1-2 Dakika (kişi başına)
OYUNUN SEVİYESİ:10-12 yaş ve üzeri
OYUNCU SAYISI: Bir sınıf
OYUNUN AMACI VE EĞİTSEL DEĞERİ:Oyuncuların çeviklik ve karar vermeyi geliştirebilme
OYUNUN AÇIKLAMASI:Oyuncular “ilkbahar” “yaz” “sonbahar” “kış” mevsimlerini alarak dört eşit gruba ayrılırlar. Her grup kendileri için belirlenen bir köşeye giderler her grup kendi arasında birer oyuncu seçer ve ortaya gönderir. Bu seçilenlerin görevi grupların ve değişimi sırasında kendi grup oyuncularının dışındaki oyuncuları vurmak ve onları kendi gruplarına katmaktır. Öğretmen ilkbahar-kış- derse iki grup oyuncuları birbirlerinin köşesine vurulmadan gitmeye çalışırlar. Köşe değiştirirken vurulan oyuncular takımına (-) sayı kazandırır.En az (-) sayı alan gruplar sırasıyla 1-2-3-4 olur veya vurulan oyuncular vuran oyuncunun grubuna geçer, en çok oyuncu avlayan takım oyunu kazanır.
Öğretmen aynı anda “kış-sonbahar; yaz-ilkbahar” diyerek iki grubu birden harekete geçirebilir.