Cevap :

Enerjiyi kısaca iş yapabilme yeteneği olarak tanımlayabiliriz.Gerçekleşmekte olan veya yapılan bir işin kaynağı enerjidir.Günlük hayatta farklı alanlarda,farklı enerji çeşitleri ile her an karşılaşmaktayız.Bu karşılaşmalar çoğunlukla dönüşüm halinde olan enerji çeşitleridir.
Yani enerji o an için bizlere hayatımızı kolaylaştıracak şekilde makineyi,ampülü,televizyonu,sobayı vb. aletlerde görevini yerine getirir durumda bulunmaktadır.

Enerji çeşitlerini öncelikle sıralayarak bu enerjilerin günlük hayatta kullanıldığı yerleri örneklerle açıklamaya çalışalım. 

1.Isı Enerjisi
2.Işık Enerjisi
3.Hareket Enerjisi
4.Elektriksel Enerji
5.Rüzgar Enerjisi 
6.Yüksek Basınç Enerjisi
7.Kimyasal Potansiyel Enerjisi
8.Nükleer Enerji 
Yukarıda sayılanlara ek olarak farklı alanlarda kullanılan başka enerjileride ilave edebiliriz.Peki bu enerji çeşitlerini günlük hayatta nerelerde,hangi alanlarda,ne için kullanmaktayız.Öncelikli olarak evlerimizin aydınlatılması,elektrikli ev aletlerin çalışması için gerekli enerji Elektriksel Enejidir.Hepimizin bildiği gibi bu da barajlardaki durgun suların su türbünlerini döndürmesi ile elektriğe dönüşerek bizlere ulaşmaktadır.

Isı Enejisini de yine evlerimizin ısıtılması kömür,odun ve benzinin türevlerindeki yakıt türlerinin yanması sonucu oluşmaktadır. 

Hareket Enerjisinide şu an pek bulunmamakla beraber değirmenlerin çarklarını döndürmek için suyun akış hızından yararlanılması olarak açıklayabiliriz. 

Kaynak: Enerjinin Günlük Hayatta Kullanım Alanları 
Rüzgar Enerjisi,özellikle rüzgar alan bölgelerde büyük yapılardaki pervaneleri döndürmesi sonucu elektirk enerjisi olarak bir kazanım sağlanmaktadır.Bu alanlar çoğunlukla denize yakın bölgelerde mevcut olan rüzgarlardan sağlanmaktadır.Bu sayede dünyada bazı şehirlerin yıllık elektrik ihtiyacının çoğu karşılanabilmektedir.

Yüksek Basınç Enerjisi,gerek okulumuzda,gerekse iş yerlerinde zorunlu halde olan yangın tüplerindeki benzeri gazların sıkıştırılması sonucu ortaya çıkan enerjidir. 

Kimyasal Potansiyel Enerji,bugün evlerimizde kullandığımız televizyon kumandaları,el fenerlerini çalışması için gerekli olan pillerin sahip olduğu enerjidir.Burada pillerde bulunan kimyasal enerji mekanizmanın çalışması ile elektrik enerjisine dönüşmektedir.Benzer şekilde gazyağı,odun,patlayıcılardaki mevcut enerjilerde bu başlıkta incelenebilir. 

Nükleer Enerji,son yıllarda ülkemizde isminden söz ettiren bu enerji çeşidi ise Uranyum atomunun izotopunun kullanılması ile oluşan reaksiyonlardaki açığa çıkan çok büyük enerji olarak tanımlanır.Bu büyük enerjinin yerinde ve sağlıklı bir şekilde kullanılması bir çok şehrin yıllık bazda elektrik emerjisini karşılayabilir ki dünyada bu şekilde enerjiyi kullanan onlarca şehir ve ülke bulunmaktadır.Nükleer enerjinin kullanım alanlarına başka bir örnekte denizaltılar ve uzay araçları olarak verebiliriz.Günümüzde denizaltılarda kullanım alanları var olmakla beraber ileriki yıllarda uzay araçlarında da nükleer enerjini kullanılması için çalışmalar sürmektedir. 

Son olarakta yakın bir zamanda hayatımızda var olacak hibrit (melez) yani çoğunluğunun eletrikle çalışan arabaları günlük hayattaki enerji kullanım alanlarına örnek verebiliriz.Avrupa Birliği ülkelerinden Fransa ve İspanya bu alanda 2011 ve 2012 bazı modellerde seri üretime geçek için çalışmalarını hızla sürdürmektedir.

araba,elektrik,mum,pil gibi araçlar olabilir