Cevap :
İstanbul'daki turistik yerler
Tarihi yapılar: Aya Sofya - Kız Kulesi - Rumeli Hisarı - Anadoluhisarı - Haydarpaşa Garı - Sirkeci Garı - Binbirdirek Sarnıcı - Yerebatan Sarnıcı - Galata Kulesi -Beyazıt Kulesi - Dolmabahçe Kulesi - Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü - Gotlar Sütunu - Dikilitaş - Yılanlı Sütun - Çemberlitaş Sütunu - Çiçek Pasajı - Galata Köprüsü- Bozdoğan Kemeri - Anemas zindanları - Kamondo Merdivenleri - Yedikule Zindanları - Feshane - Sepetçiler Kasrı - Ihlamur Kasrı - Hidiv Kasrı Saraylar: Topkapı Sarayı - Dolmabahçe Sarayı - Beylerbeyi Sarayı - Çırağan Sarayı - Küçüksu Sarayı - Tekfur Sarayı - Yıldız Sarayı - Zübeyde Sultan Sarayı - Feriye Sarayı Meydanlar: Taksim Meydanı - Sultanahmet Meydanı - Beyazıt Meydanı - Ortaköy Meydanı - Bakırköy Özgürlük Meydanı - Üsküdar Meydanı - Kadıköy Meydanı Tarihi çeşmeler: Alman Çeşmesi - Hafız Ahmed Paşa Çeşmesi - III. Ahmet Çeşmesi - Tophane Çeşmesi Modern Yapılar: Boğaziçi Köprüsü - Fatih Sultan Mehmet Köprüsü - Atatürk Havalimanı Alışveriş: Kapalı Çarşı - Mısır Çarşısı - Arasta Çarşısı - Mahmutpaşa Çarşısı - İstiklal Caddesi - Bağdat Caddesi - Akmerkez - Cevahir Alışveriş Merkezi - Kanyon Alışveriş Merkezi
Çanakkale, kendi dar noktasında Çanakkale (veya Hellespont) güney (Asya) kıyısında, Çanakkale İli, Türkiye'de bir liman şehridir.
İstanbul gibi Çanakkale'nin, Avrupa ve Asya'da hem de toprakları vardır. Feribot boğazın kuzey (Avrupa) tarafına burada çapraz.
Çanakkale'de antik Truva siteye yakın büyük şehridir. 2004 yılındaki Truva filminde "tahta at" sahilinde sergilenmektedir.
Tarih
Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan şehir, 6000 yıl önce başlamıştır inanılıyor Son Kalkolitik Çağ'da Biga Yarımadası üzerinde yaşamış yerlileri tarafından iskan edilmiştir. Bununla birlikte, bu yerli bilinmemektedir. Bazı kazı ve araştırmalara göre, bölgedeki ilk yerleşimlerin Kumtepe de kuruldu. Bu Kumkale M.Ö. 4000 yılında kuruldu ve Troy M.Ö. 3500-3000 arasında kuruldu tahmin edilmektedir Çanakkale'nin gerçek tarihi Troy ile başladı. Bu M.Ö. 3000-2000 döneminde zamanının en parlak kültür merkezi oldu
Daha sonra Aeolians'ın MÖ 8. yüzyılda önemli topraklarında yerleşmiş olduklarını Onlar Aiolis denilen bölgedeki birçok ticaret kolonileri kurulmuştur. Bölgede M.Ö. 7. yüzyılda ve 6. yüzyılda Perslerin kontrolü altında Lidyalıların kontrol altında gitti Büyük İskender'in Asya giderken Granikos Savaşı bölgenin Granikos Nehri'nin Persleri yenmesi gibi Aeolis Makedonların kontrolü altına girdi. Bölge M.Ö. 2. yüzyılda Bergama Krallığı hakimiyeti altına girdi
Troy stiuated edildi Biga Yarımadası'nın batı kesiminde Troas denirdi. Alexandria Troas, bölgenin önemli bir yerleşim, bir serbest liman ve Roma döneminde zengin bir ticaret merkezi oldu. Daha sonra 2. cenury AD, Trakya'dan gelen Gotların saldırısına uğradı. Çanakkale daha stratejik bir önem kazanmıştır. Gelibolu Yarımadası 5. yüzyılda inceltilir tarafından ortalarında 6. yüzyılda Uygurlar tarafından saldırıya uğradı. 7. ve 8. yüzyıllarda, Konstantinopolis saldırmak için (modern İstanbul) Araplar Boğazı birkaç kez geçti ve Sestos'a kadar geldiler. 14. yüzyılın başında Cathons Gelibolu kesiminde egemen olmuş ve Karesi Anadolu kısmına hakimdi. Bu yüzyılın ilk yarısında Karesi Demirhan Bey bölgede egemen çalıştı. 1367 Osmanlılar Gelibolu'yu kontrolü ele geçirdiler.
1922 'Chanak Kriz' Osmanlı İmparatorluğu'nun yenilgisinden sonra Çanakkale'de konuşlu bir İngiliz ve Fransız kuvveti etrafında merkezli. Yeni Türk Cumhuriyeti'nin kendi çekilmesini istedi. Lloyd George 'Chanak', Kemal Atatürk tesisindeki lideri silahlanma ve askeri saldırganlık yoluyla imzalanan ve hukuki anlaşma meydan okudu çünkü Türklerle savaşmak istiyordu. Sonuçta, Türk ve İngiliz askerlerinin bir çıkmazın sona erdi. Aksine Birinci Dünya Savaşı'nın arkasından başka bir savaş yapan değil, aksine barış müzakere edildi.
GELİBOLU YARIMADASI TARİHİ MİLLİ PARKI
TRUVA VE ASSOS ANTİK KENTLERİ
KAZ DAĞLARI
GELİBOLU YARIMADASI TARİHİ MİLLİ PARKI
Kilitbahir Kalesi
Seyit Onbaşı Anıtı ve Mecidiye Tabyaları
Çanakkale Şehitler Abidesi
57 Alay Şehitliği
Conkbayırı, Atatürk Anıtı ve Siperle
Kilitbahir Köyü ve Kalesi
Seyit Onbaşı Anıtı ve Mecidiye Tabyaları
Şahindere Şehitliği
Alçıtepe Köyü Sargıyeri Şehitliği
Çanakkale Şehitler Abidesi
Yahya Çavuş Anıtı ve Şehitliği
Kabatepe
Anzak Koyu
57 Alay Şehitliği
Conkbayırı, Atatürk Anıtı ve Siperle
Kilitbahir Köyü ve Kalesi
Seyit Onbaşı Anıtı ve Mecidiye Tabyaları
Soğanlıdere Şehitliği
Şahindere Şehitliği
Alçıtepe Köyü Bakı Terası
Kaymakam Yarbay Hasan Bey Şehitliği
Çanakkale Şehitler Abidesi
Seddülbahir Köyü
Yahya Çavuş Anıtı ve Şehitliği
Sargıyeri ve Hastane Şehitliği
Kabatepe Tanıtma Merkezi ve Müzesi
Anzak Koyu
Mehmetçiğe Saygı Anıtı
Kanlı Sırt Anıtı ve Kitabesi
57 Alay Şehitliği
Mehmet Çavuş Anıtı
Conkbayırı, Atatürk Anıtı, Siperler ve Kitabeler