Aleyna33
Cevaplandı

trafik levhalarının anlamlarını gösteren resim  ve anlamalarıyla .arkadaşlar  lütfen açilll

 

 

Cevap :

Sewil

 

Yaya Geçidi işaretidir.

Motorlu ve motorsuz kara taşıtları tarafından kullanılan yollarda, yayaların karşıdan karşıya güven içinde geçmesini sağlamak amacıyla sürücüleri uyarmak için kullanılan işarettir.

 

Taşıt Giremez işaretidir.

Motorlu ve motorsuz taşıtların girmelerinin yasak olduğu cadde, sokak gibi alanları gösterir.

Aynı işaret tek şeritli yollarda karşıdan araç gelmesini önlemek için de kullanılmaktadır.

 

Çocuklar Geçebilir işaretidir. Genellikle Okul Geçidi olarak bilinir.

Motorlu ve motorsuz kara taşıtı yollarında sürücüleri çocukların karşıdan karşıya geçebileceği konusunda uyarmak için okul, park, eğlence merkezi gibi alanlarda kullanılan bir trafik levhasıdır.

 

Işıklı İşaret Cihazı Levhasıdır.

Motorlu ve motorsuz kara taşıtı yollarında, kavşak geçiş ve dönüşlerde, trafik kazalarını önlemek ve trafik akışını düzenlemek için kullanılan, Trafik Işıklarına yaklaşıldığı haber veren bir trafik levhasıdır.

Kırmızı ışık “Dur” anlamına gelir.
Sarı ışık “Hazırlan” anlamına gelir.
Yeşil ışık “Geç” anlamına gelir.

 

Kontrolsüz Demiryolu Geçidi işareti / levhasıdır.

Motorlu ve motorsuz kara taşıtlarının, demiryolu ile kesiştiği geçiş yollarında sürücüleri, geçiş yolunun güvenlik sisteminin olmadığı konusunda uyarmak için kullanılan bir levhadır. Bu işareti gören sürücü yavaşlar, raylara yaklaşır ve durarak demiryolunda gelmekte olan bir trenin olup olmadığını kontrol eder, geçiş güvenliyse karşıya geçer.

 

Yaya Giremez işaretidir.

Bu işaretin bulundu kara taşıtı yollarına yayalar giremez. Genellikle otoyollar ve yayaların yürüyebileceği kaldırımı bulunmayan caddelere yayaların girmesini önlemek için kullanılan bir trafik levhasıdır.

 

Bisiklet Giremez işaretidir.

Bu işaretin konulduğu kara ve yaya yollarına bisiklet girmesi yasaktır.

 

Yol Çalışması İşareti:

Bu işaretin konulduğu yolda tamirat çalışmalarının olduğu uyarısını verir. Bu işareti gören sürücüler hızlarını azaltarak çalışmanın olduğu yoldan güvenle geçerler.

Sağa Tehlikeli Viraj Sola Tehlikeli Viraj Sağa Tehlikeli Devamlı Virajlar Sola Tehlikeli Devamlı Virajlar Ana yol tali yol kavşağı Ana yol tali yol kavşağı Gizli buzlanma Düşük Banket         Yaya Geçidi Okul Geçidi Bisiklet Geçebilir Ana Yol - Tali Yol Kavşağı         Ana Yol - Tali Yol Kavşağı Ana Yol - Tali Yol Kavşağı Sağda Ana Yola Giriş Soldan Ana Yola Giriş Deniz veya Nehir
Kıyısında Biten Yol Kasisli Yol Kasisli Köprü Yaklaşımı Gevşek Şev Kaygan Yol Gevşek Malzemeli Zemin İki Yönlü Trafik Dikkat         Kontrolsüz Kavşak Dönel Kavşak Yaklaşımı Tehlikeli Eğim (İniş) Tehlikeli Eğim (Çıkış)         İki Taraftan Daralan Kaplama Sağdan Daralan Kaplama Soldan Daralan Kaplama Açılan Köprü           Yolda Çalışma Var Işıklı İşaret Cihazı Hava Alanı (Alçak Uçuş)               Ehli Hayvanlar Geçebilir Vahşi Hayvanlar Geçebilir