Easlı
Cevaplandı

islamiyetten önceki döneme cahiliye dönemi denmesinin sebebi nedir acil noluuuurrrrr

Cevap :

İslamiyet öncesi döneme Cahiliye Devri denmesinin maddi ve manevi iki nedeni vardır. İlk olarak manevi neden, insanların Allah'ı bilmemesinden dolayı bu dönem Cahiliye devri denmiştir. Çünkü yaratıcısını bilmeyen insan bir hiçtir. İkinci olarak maddi neden olarak adlandırabileceğimiz neden ise insanların bu dönem içerisinde buundukları hal hareket ve tavırlarıdır. Mesela  insanı ilşkilerde hak, hukuk ve adaletin yerini bulmaması. Riyakarlığın ve kar hırsının peşinden koşulması. Özellikle kadınlara karşı alınan kötü tavır ve davranışlardan ötürü bu dönem insanların insanca yaşamayı bilmedikleri "cahiliye devri" olarak adlandırılmıştır.

İslamiyetten önceki döneme cahiliye dönemi denmesinin sebebi nedir?

Cahiliye Dönemi toplumun İslam ile tanışmamış dönemine denilmektedir. Hz. İsa'dan Hz. Muhammed’e kadar olan bu dönemde toplum yapısı oldukça geri bir durumdadır.

Cahiliye döneminde yaşayan insanlar:

  • Toplumda kölelik anlayışı vardır. Köleler alınıp, satılır aynı zamanda işkence edilirdi. Buda insanlar arasındaki eşitliği kaldırıp insan haklarını hiçe saymaktır.
  • Toplumda kadınların da kölelerden hiç bir farkı yoktur.
  • İçki oldukça yaygındı.
  • Kumara düşkün bir toplum yapısı vardır.
  • İnsanlar inanış olarak putlara tapıp onlara ibadet ederlerdi.

Bu dönemde görüldüğü gibi toplum karanlık ve cehalet dolu bir yaşam sürmüşlerdir.

Hz. Muhammed'in peygamber olup toplum İslamiyet ile tanışana kadar cahiliye dönemi sürmüştür. İslamdan sonra bu dönem yavaş yavaş yok olmaya başlamıştır. İnsanlar İslamiyet ile bir aydınlanma sürecine girmiştir.  

Bu nedenle İslamiyetten önce olan bu döneme cahiliye dönemi denilmektedir.

Cahiliyet nedir?

Cahiliyet, bilgisizlik anlamına gelir. Bunun sebebi okuma yazma oranlarının düşüklüğünden çok insanların davranışlarından kaynaklanmaktadır. İnsanların davranışları ve toplumun yapısı nedeniyle cahiliye dönemine aynı zamanda karanlık çağ denir.

"Cahiliye dönemi adetleri 10 tane" görmek için:

https://eodev.com/gorev/6827418 linkine tıklayın.

#team1