Cevap :

Çekmeköy Belediyesi, kâğıda alınan notları bilgisayara aktaran akıllı kalemle iş gücü ve zaman tasarrufunu hedefliyor.

"Dijital Belediyecilik" kavramını Türkiye'ye kazandıran Çekmeköy Belediyesi, dijital platformdaki çalışmalarına "Akıllı Kalem"i de ekledi. İstanbul Kalkınma Ajansı'nın mali desteği ile Çekmeköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Akıllı Kalem" projesiyle belediye hizmetlerinde yeni bir devir açıldı. 2012 yılında kullanımına başlanan dijital kalemle yapılan kayıt işlemlerinin otomasyon sistemine aktarılmasında yaşanan zaman ve iş gücü kaybının ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Sıradan bir tükenmez kalem görünümünde olan "Akıllı Kalem" ile kâğıda alınan şikâyet ve talep notları, başvuru formları, denetim tutanakları gibi materyaller otomatik olarak bilgisayara aktarılıyor. Bu sayede verilerin kaybolması ya da aktarım sırasında yapılabilecek hata riski sıfıra indiriliyor. Verilerin aktarım işlemleri tanımlanmış cep telefonları ya da USB aktarım kablosu ile yapılıyor. Akıllı kalem olarak adlandırılan dijital kalemlerin yaptıkları bununla da bitmiyor. Kriminal inceleme laboratuvarlarında da kullanılan akıllı kalemler sayesinde imza karşılaştırması ve personelin yer, zaman ve rotasyon bilgilerinin doğrulaması gibi işlemler de yapılıyor

Teknoloji gelişiyorda gelişiyor. O kadar hızlı ki ayak uydurmak imkansız. Ama nimetlerinden faydalanmamakta ahmaklık diyebiliriz. Teknoloji her yönde gelişmekte bunlardan biride günlük hayatta sık kullanılan daha çok öğrenci kesimini ilgilendiren bir teknolojiden bahsedeceğiz.

Derste hocayı dinliyor ve söylediklerini elinizden geldiğince kısa kısa notlar şeklinde yazıyorsunuz. Eve gidip notları karıştırdığınız da dersteki aldığınız verim kadar evde alınamadığını herkes bilir. Öyle bir not aletiniz olsun ki yazarken aynı zamanda sesleri kayıt etsin, video görüntüsü alsın, kayıt etsin ve istenildiği yerden dinlenebilsin.