Cevap :
Bakır üflemeli bir çalgı olan trombon, geniş ses olanakları ile orkestralarda, bando ve mızıkalarda, caz müziğinde, popüler müzikte kullanılan bir çalgıdır. Trombon, pistonlu ve sürgülü trombon olarak iki gruba ayrılır. Bu iki grupta da kendi içlerinde, tenor ve bas trombon olarak ikiye ayrılır. Bir dönem alto ve kontrbas trombonlarda kullanılmış olsa da günümüzde en çok tercih edilen bas ve tenor trombonlardır.
Huni biçiminde bir çan kısmı olan trombon, silindir biçiminde borunun kıvrılmış bir şekilde görülmesi biçimindedir. Bu kıvrılmalar sesin tonunu belirlemekte kullanılır. Ağızlık kısmı da küçük huni biçimindedir.
Pistonlu trombon: Tenor ve bas olarak iki gruba ayrılan pistonlu trombonlar, si bemol ya da do sesine göre yapılır, Do ve fa anahtarları kullanılır. Piston mekanizması üç ses bölgesini kapsamaktadır. Kalın bölgenin ses rengi boğuktur ve bu bölgeden temiz ses çıkartmak zordur. Orta bölge olan ikinci ses aralığı çalgının genel tınısının en rahat çıkartıldığı bölgedir. Çalgının en parlak ses aralığı bu bölgede bulunmaktadır. Buna bağlı olarak çalgının en kullanışlı alanıdır. Üçüncü bölüm olan tiz bölgesinde, seslerin çıkarılması oldukça güçtür. Çalgının virtüözite gerektiren bölümü olarak bu bölüm gösterilebilir. Pistonlu bas trombon, tenor olanına göre, bir sekizli pest seste duyulur. Bu özelliğinin dışında nitelik bakımından tenor trombondan bir farkı yoktur.