Cevap :
Cevap:
cevap ektedir
Adım adım açıklama:
Bu konuyu RM'ten dinlemen gerçekten çok iyi olmuş. Ondan güzel anlatanı daha görmedim. Konuyu, daha çok işin mantığını en iyi şekilde zihnine kazıyor resmen...
∆Soruyu böyle çözdüm umarım doğrudur.
Eğer yanlışım varsa affola...
Cevabı öğrendikten sonra eğer benim cevabım yanlış ise lütfen söyler misin? Bir yanlışım varsa yanlışımı görmek isterim.
İyi çalışmalarr
Cevap:
3x-1
Adım adım açıklama:
parantezin içindeki değeri y'ye eşitleyelim.
2x-1=y
şimdi x'i yanlız bırakalım.
2x=y+1
x=(y+1)2
şimdi fonksiyinda x gördüğümüz her yere (y+1)2 yazalım.
[tex]f(2 \times \frac{y + 1}{2} - 1) = 6 \times \frac{y + 1}{2} + - 4 [/tex]
tüm sadeleşmeleri yaptığında;
F(y)= 3y -1 olacak
son olarak y yerine x yazacaksın.
F(x)=3x-1
umarım anlatabilmişimdir.
kolay gelsin,
iyi günler.