Cevap :

Cevap:f(x)=[tex]\frac{3x-11}2}[/tex]

Adım adım açıklama:

f(g(x))=3x-1

g(x) gördüğümüz yere 2x+3 ü yazalım:

f(2x+3)=3x-1

bizden f(x) i istiyor.

Şimdi 2x+3 'deki x yerine öyle bir değer yazmalıyız ki 2x+3 ifadesi x e eşit olsun.

2x+3=x  kafamız karışmasın diye eşittirin sağında ki x e y yazacağım:

2x+3=y şimdi x i yalnız bırakalım

y-3/2 =x

yani x gördüğümüz yere x-3/2 yazarsak f(x) değerine ulaşmış oluruz.

f(2(x-3)/2+3)=3(x-3)/2-1

f(x)=[tex]\frac{3x-9}2} -1[/tex]

f(x)=[tex]\frac{3x-11}2}[/tex]