Cevap :

Cevap:

Tarih, geçmişte yaşayan toplulukların yaşadığı olayları yer, zaman belirterek, neden-sonuç ilişkilerini araştıran ve aktaran bir bilim dalıdır.

Tarih, geçmişte yaşayan toplulukların yaşadığı olayları yer, zaman belirterek, neden-sonuç ilişkilerini araştıran ve aktaran bir bilim dalıdır.Her insan yaşadıkları doğrultusunda tarihe derin izler bırakır. Bu izler, gelecek kuşağın yoluna ışık tutar, yolunu aydınlatır. Böylece yapılan hatalar, yanlışlar insanlara bir yol gösterir. Aynı hatayı tekrarlamamamızı sağlar, hayat standartlarını yükseltir. Bir toplumun geçmişi hakkında ne kadar çok bilgisi varsa, o kadar güçlü demektir. Toplumun gücü, tarihinde gizlidir. Bir Çin atasözü der ki; “Tarihini ve düşmanını bilmeyen millet, kolayca düşer, yok olur.”

Tarih, geçmişte yaşayan toplulukların yaşadığı olayları yer, zaman belirterek, neden-sonuç ilişkilerini araştıran ve aktaran bir bilim dalıdır.Her insan yaşadıkları doğrultusunda tarihe derin izler bırakır. Bu izler, gelecek kuşağın yoluna ışık tutar, yolunu aydınlatır. Böylece yapılan hatalar, yanlışlar insanlara bir yol gösterir. Aynı hatayı tekrarlamamamızı sağlar, hayat standartlarını yükseltir. Bir toplumun geçmişi hakkında ne kadar çok bilgisi varsa, o kadar güçlü demektir. Toplumun gücü, tarihinde gizlidir. Bir Çin atasözü der ki; “Tarihini ve düşmanını bilmeyen millet, kolayca düşer, yok olur.”Tarih, tüm insanlığın hatıra defteridir. Geçmiş ile gelecek arasındaki sarsılmaz bir köprüdür. Bugün ve yarın için bizlere bakış açısı kazandırır. Aynı zamanda toplumsal hafızayı da güçlendirir. Tarih, tek başına bir bilim değildir. Tarihe yardımcı olan bazı bilim dalları vardır. Paleografya, finoloji, kronoloji ve beşerî coğrafya tarihe yardımcı bilim dalları arasındadır.

Tarih, geçmişte yaşayan toplulukların yaşadığı olayları yer, zaman belirterek, neden-sonuç ilişkilerini araştıran ve aktaran bir bilim dalıdır.Her insan yaşadıkları doğrultusunda tarihe derin izler bırakır. Bu izler, gelecek kuşağın yoluna ışık tutar, yolunu aydınlatır. Böylece yapılan hatalar, yanlışlar insanlara bir yol gösterir. Aynı hatayı tekrarlamamamızı sağlar, hayat standartlarını yükseltir. Bir toplumun geçmişi hakkında ne kadar çok bilgisi varsa, o kadar güçlü demektir. Toplumun gücü, tarihinde gizlidir. Bir Çin atasözü der ki; “Tarihini ve düşmanını bilmeyen millet, kolayca düşer, yok olur.”Tarih, tüm insanlığın hatıra defteridir. Geçmiş ile gelecek arasındaki sarsılmaz bir köprüdür. Bugün ve yarın için bizlere bakış açısı kazandırır. Aynı zamanda toplumsal hafızayı da güçlendirir. Tarih, tek başına bir bilim değildir. Tarihe yardımcı olan bazı bilim dalları vardır. Paleografya, finoloji, kronoloji ve beşerî coğrafya tarihe yardımcı bilim dalları arasındadır.Tarih, sadece geçmişten ibaret değildir. Gelecek ve şimdiyi de kapsamaktadır. Mevlana da bu konuda şöyle demiştir;” Dünle beraber gitti düne ait ne varsa, bugün yeni şeyler söylemek gerek.”

Kusuruma bakma sadece tarih ile ilgili kompozisyon bulabildim

Açıklama:

umarım yardımım dokunmuştur ♡

kolay gelsin ♡