Cevap :

CEVAP: MERHABA

1-)Merhametlilere Rahman olan

-Kâsım’ı (Peygamberimizi) şöyle derken işittim: ‘Merhamet, ancak şaki (bedbaht) kimsenin kalbindenkaldırılır.’”

2-)Ebû Hüreyre (r.a.) diyor ki:Ebu’l-Kâsım’ı (Peygamberimizi) şöyle derken işittim: ‘Merhamet, ancak şaki (bedbaht) kimsenin

kalbinden kaldırılır.’”

3-)Ebû Mûsâ (r.a.) şöyle diyor:

Ebû Mûsâ (r.a.) şöyle diyor:“Allah Resûlü ashâbından bir kimseyi bir iş için gönderdiğinde şöyle derdi: ‘Müjdeleyin nefret ettirmeyin; kolaylaştırın zorlaştırmayın.

4-)Hz. Ömer (r.a.) anlatıyor:

Hz. Ömer (r.a.) anlatıyor:Bir savaş sonrası Resûlullah’a esirler getirildi. Aralarında ordan oraya koşan bir kadın vardı. Sonunda kadın (aradığı) çocuğu buldu, hemen kucağına aldı ve emzirmeye başladı. Allah Resûlü şöyle dedi: “Ne dersiniz,bu kadın çocuğunu ateşe atabilir mi?” Biz de “Hayır, asla atmaz” dedik. Bunun üzerine o şöyle buyurdu: “Şüphe yok ki Allah’ın kullarına merhameti, bu kadının çocuğuna olan merhametinden çok daha fazladır.

5-)Ebû Hüreyre (r.a.), Resûlullah’tan (s.a.v.) şunu işittiğini söylemiştir:

Ebû Hüreyre (r.a.), Resûlullah’tan (s.a.v.) şunu işittiğini söylemiştir:“Allah Teâlâ rahmetini yüz parçaya ayırdı, doksan dokuz parçasını yanında alıkoydu, bir parçasını ise yeryüzüne indirdi. İşte bu bir parça rahmet sebebiyle bütün yaratılmışlar kendi aralarında merhametli davranırlar. Hatta kısrak (yavrusunu emzirirken) basıp da zarar verir korkusuyla bir ayağını yukarı kaldırır

6-)Hz. Peygamber’in eşi Âişe’den (r.a.) nakledilmiştir:

Hz. Peygamber’in eşi Âişe’den (r.a.) nakledilmiştir:“Resûlullah iki şey arasında seçim hakkı tanındığında günah olmadığı sürece kolay olanını seçerdi. Şayet kolay olan şey günah ise, ondan insanların en uzak duranı o olurdu.”