Cevap :

Açıklama:

Cevap:Paris Barış Konferansı, Versay Antlaşması, 1929 ekonomik buhranı, Nazilerin iktidara gelmesi ve 2. Dünya Savaşı arasındaki bağ

Yukarıda belirtilen tüm gelişimler bir savaşın sonuç ve sebepleri arasında gösterilir. Dolayısıyla hepsinin savaş kavramı ile ortak bağı bulunmaktadır. Birbirlerini tetikleyen olaylar zincirinde 2. Dünya Savaşı başlamıştır.

Paris Barış Konferansı: 1. Dünya Savaşının siyasi ve ekonomik sonuçlarından biridir. I. Dünya Savaşı’nı kazanan ve kaybeden devletler arasında imzalanacak barış antlaşmalarının koşullarını hazırlamak ve Osmanlı Devleti’nin topraklarını kendi aralarında paylaşmak için 32 devletin katıldığı bir konferanstır.

Versay Barış Antlaşması: 1. Dünya Savaşının en önemli siyasi ve ekonomik sonuçlarından bir tanesidir. 28 Haziran 1919 tarihinde imzalanmıştır. I. Dünya Savaşı sonrasında imzalan ilk barış antlaşmasıdır. Almanya ile imzalanmıştır ancak Hitler bu antlaşmaya karşı çıkmıştır.

1929 ekonomik buhranı: İki dünya savaşı arasını kapsayan dönemde tüm dünyada meydana gelen ekonomik durumun adıdır.

Nazilerin iktidara gelmesi: Naziler İkinci Dünya Savaşı öncesinde iktidara gelmişlerdir. Nazilerin 1919 Versailles (Versay) Antlaşması’nı bertaraf etme niyeti bu antlaşmayı hedef alan devletleri rahatsız etmiştir.

2. Dünya Savaşı: 1939 - 1945 yılları arasında gerçekleşmiştir. Yukarıda belirtilen tüm ekonomik ve siyasi gelişmeler 2. Dünya Savaşı öncesi dönemde olmuştur.