Cevap :
G(x) fonksiyonunda x³ içeren ifade olmadığı İçin F(x) fonksiyonunda x³ önündeki kat sayı olan (a+3) sayısı 0 olacak.
a+3=0 ise a=-3
Ayrıca F(x) fonksiyonunda x² içeren terim olmadığı İçin G(x) fonksiyonunda x² içeren terimin kat sayısı olan b+1) sayısı 0 olmalıdır.
b+1=0 ise b=-1
5x=(C-4)x
5=C-4 ise C=9
7=d+1 ise d=6
a*b+c*d=(-3)*(-1)+9*1=3+9=12
Neden çıkmadı bilmiyorum işlem hatası varsa kontrol et
Cevap:
sorunun cevabı E şıkkı anlamadığın yer olursa sor
Adım adım açıklama:
eşit oldukları için aynı değişkenler in kat sayısı eşit olur
o halde