Cevap :

Sıla, mutlu bir ailenin çocuğudur. Babası çok çalışan ve vaktinin çoğunu iş gezilerinde geçiren biridir. Annesi ise, yaşam enerjisiyle dolu coşkulu bir kadındır. Bir çok hayali vardır ve bunlardan birisi de bir kafeterya açmaktır. Ancak hayalini gerçekleştiremeden ölür. Sıla ve babası çok üzgündür. Sıla için ortalık acıyı vurgulayan insanlar ile doludur. Kırılma noktası da bu olur.

Babası Sılayı kaptığı gibi evden çıkarır ve İstanbul'un dolaşmadık yerini bırakmazlar. Baba, eşiyle yaşadığı tüm anıları yerinde anlatır kızına. Eşi ölmüştür ama onlar için yapılacak çok şey vardır. Baba önce işten ayrılır. Sonra evlerinin altındaki dükkanı alır. Eşi ve kızının en büyük hayali olan kafeteryayı açmak için kolları sıvar. Çabalarının sonucunda ''Ballı Çörek Kafeteryası'' açılır. Arda Bey, Sıla, Sılanın deli dolu teyzesi Rana da bu hayali gerçekleştirmek üzere işe koyulur. Asıl öykü, Ballı Çörek Kafeteryasını açtıktan sonra başlar. Kafeterya açılalı bir kaç yıl olmuştur. Kafeterya sakinlerinin hikayeleri anlatılmış, Sıla, babası ve teyzesinin yaşamında meydana gelen yeni dönüşümlerden bahsedilmiştir. Sılanın yaşamından bir kesit anlatılan bu öyküde, onlarca hayatı sığdıran kocaman bir öykü anlatılıyor. Üç ana karakterin yanı sıra; mahalle halkı, çocuklar, yaşlılar, fal meraklısı kadınlar, kapkaç meraklısı haylazlar, delikanlılar... ve daha nice çeşit insanların hayatından bahsedilmiştir Ballı Çörek Kafeteryasında.

❗ SƏLAM ØLSÛN DØSTŪM ❗

Ballı Çörek Kafeteryası Çok Uzun Özet:

Sıla, mutlu bir ailenin çocuğudur. Babası çok çalışan ve vaktinin çoğunu iş gezilerinde geçiren biridir. Annesi ise, yaşam enerjisiyle dolu coşkulu bir kadındır. Bir çok hayali vardır ve bunlardan birisi de bir kafeterya açmaktır. Ancak hayalini gerçekleştiremeden ölür. Sıla ve babası çok üzgündür. Sıla için ortalık acıyı vurgulayan insanlar ile doludur. Kırılma noktası da bu olur.

Sıla, mutlu bir ailenin çocuğudur. Babası çok çalışan ve vaktinin çoğunu iş gezilerinde geçiren biridir. Annesi ise, yaşam enerjisiyle dolu coşkulu bir kadındır. Bir çok hayali vardır ve bunlardan birisi de bir kafeterya açmaktır. Ancak hayalini gerçekleştiremeden ölür. Sıla ve babası çok üzgündür. Sıla için ortalık acıyı vurgulayan insanlar ile doludur. Kırılma noktası da bu olur.Babası Sılayı kaptığı gibi evden çıkarır ve İstanbul'un dolaşmadık yerini bırakmazlar. Baba, eşiyle yaşadığı tüm anıları yerinde anlatır kızına. Eşi ölmüştür ama onlar için yapılacak çok şey vardır. Baba önce işten ayrılır. Sonra evlerinin altındaki dükkanı alır. Eşi ve kızının en büyük hayali olan kafeteryayı açmak için kolları sıvar. Çabalarının sonucunda ''Ballı Çörek Kafeteryası'' açılır. Arda Bey, Sıla, Sılanın deli dolu teyzesi Rana da bu hayali gerçekleştirmek üzere işe koyulur. Asıl öykü, Ballı Çörek Kafeteryasını açtıktan sonra başlar. Kafeterya açılalı bir kaç yıl olmuştur. Kafeterya sakinlerinin hikayeleri anlatılmış, Sıla, babası ve teyzesinin yaşamında meydana gelen yeni dönüşümlerden bahsedilmiştir. Sılanın yaşamından bir kesit anlatılan bu öyküde, onlarca hayatı sığdıran kocaman bir öykü anlatılıyor. Üç ana karakterin yanı sıra; mahalle halkı, çocuklar, yaşlılar, fal meraklısı kadınlar, kapkaç meraklısı haylazlar, delikanlılar... ve daha nice çeşit insanların hayatından bahsedilmiştir Ballı Çörek Kafeteryasında.

Sıla'nın Annesinin bir çok hayali vardır ve bunlardan birisi de kafeterya açmaktır. Ancak hayalini gerçekleştiremeden hayatını kaybeder. Sıla'nın babası Sılayı aldığı gibi direk gibi evden çıkarır ve İstanbul'daki her yeri gezdirir gezmedik bırakmaz. Arda Bey, Sıla, Sılanın deli dolu teyzesi olan Rana Hanım'da bu hayali gerçekleştirmek üzere işe koyulurlar. Asıl öykü, Ballı Çörek Kafeteryasını açtıktan sonra başlar. Kafeteryayı açılalı bir kaç yıl olmuştur. Kafeterya sakinlerinin hikayeleri anlatılmış, Sıla, babası ve teyzesinin yaşamında meydana gelen yeni dönüşümlerden bahsedilmiştir. Sılanın yaşamından bir kesit anlatılan bu öyküde, onlarca hayatı sığdıran büyük bir öykü anlatılmaktadır. Kitapta 3 ana karakter dışında daha bir çok kişinin hikayesi anlatılmıştır. Bunlardan bazıları; Mahalle halkı, çocuklar, yaşlılar, fal meraklısı kadınlar, kapkaç meraklısı haylazlar, delikanlılardır ve daha bir çok insanın hayatından bahsedilmiştir

Kitap Adı: Ballı Çörek Kafeteryası

Yazar: Zeynep Cemali

Yayınevi: Günışığı Kitaplığı

İlk Baskı Yılı: 2005

ƏN ÎYÎ SƏÇƏRSƏN SƏVÎNÎRÎM

~OptiTim~