Adım adım açıklama:
● Öncekile eşitliğin sol tarafındaki "-3" sayısını işaretlere dikkat ederek "(x-4)" parantezinin içine, eşitliğin sağ tarafındaki "-" işaretini, işaretlere dikkat ederek "(2x-3)" parantezinin içine dağıtalım.
14-3(x-4)-2x = x-1-(2x-3)
14-3x+12-2x = x-1-2x+3, x'li ve tam sayılı değerleri eşitliğin her iki tarafında da bir araya toplayalım.
-3x-2x+12+14 = x-2x+3-1
-5x+26 = -x +2, x'e pozitif değer verip, işlemimizi kolaylaştırmak için; "-5x" ifadesini eşitliğimin sağ tarafına atalım.
-5x+26 = -x+2
26-2 = -x+5x
24 = 4x ise, x = 6 olarak bulunur.
İyi çalışmalar dilerim.