Cevap :

Cevap:

Yerleşme Ve Seyahat Özgürlüğü Konu Anlatımı

Anayasa bütün kanun ve tüzük ve yönetmeliklerin içinde bulunduğu kanun kitabıdır. Bütün kanun, tüzük, yönetmelik ve maddeler anayasaya uygun olmak zorundadır. Anayasaların değiştirilmesi oldukça zordur.

Göç

Göç insanların bulunduğu yerden başka bir yere çeşitli sebeplerden dolayı yer değiştirmesi olayına verilen isimdir. Göçün birçok sebebi vardır; göç ekonomik nedenler, siyasi nedenler, sosyal nedenler, ve doğal nedenler dolayısıyla yapılabilir.

Göç Çeşitleri

Süresine göre: Mevsimlik göç, sürekli göç

Mesafesine göre: İç göç, Dış göç

Yapıldığı yerin özelliğine göre: kırdan kente, kentten kıra, kıra kıra, kentten kente göç

Oluşum nedenine göre: gönüllü göç, zorunlu göç,

En Çok Yapılan Göçler

İç göç: ülke içerisinde yapılan göç olayına verilen isim iç göçtür. Bu göç ülkenin nüfusunun değişime uğramasına neden olmaz.

Dış göç: ülkeler arası yapılan göçtür. Ülke nüfusunun azalmasına veya artmasına neden olabilir.

Sürekli göç: ülke içerisinde ya da ülke dışarısında kişilerin göç ederek kalıcı olarak yerleşmesidir.

Mevsimlik göç: ülke içinde göç eden insanların geçici bir süreliğine bazı yerlere gitme durumudur.

Beyin göçü: en önemli göç çeşidi beyin göçüdür. Eğitim görmüş ve yetenekli kişiler çalışma ya da imkanların daha iyi olmasından dolayı başka bir ülkeye yerleşmesi beyin göçü olarak adlandırılır. Bu da bilgili eğitimli kişilerin yurt dışına gitmesine sebep olmaktadır. Bu sebeple beyin göçü ülke için oldukça önemli bir durumdur.

Göçlerin birçok sebebi bulunabilmektedir. Göç sebeplerinden dolayı insanlar mecburi ya da gönüllü olarak yer değiştirebilir. İnsanların yerleşme ve seyahat özgürlüğü bulunmaktadır.