Cevap :

Cevap:

Venüs Güneşe En Yakın Ve En Sıcak Gezegenlerdendir Bu Nedenle Azot Seviyesi Azdır..

Aziell

1. Gezegen yaşanabilir kuşakta bulunmalı.

2.Gezegen jeolojik olarak canlı olmalı. Yani tektonik hareketler

3.Gezegen atmosferinde karbondioksit bulunmalı.

4.Gezegen bir manyetik alana sahip olmalı.

5.Büyük bir uyduya sahip olmalı.

6.Bildiğimiz kadarıyla Venüs bu şartların bir kısmını sağlıyor; ancak, bir manyetik alanı ve büyük uydusu yok.

7.Ayrıca Venüs çok sıcak olduğu için içinde su da bulundurmuyor. Tabi şunu da mutlaka söylemeliyiz ki yukarda bir kısmını saydığımız şartların hangilerinin elzem, hangilerinin seçimlik olduğunu henüz bilemiyoruz.

Venuste bu kadar azotun bulunma nedenleri arasında

Bilim insanları bugüne kadar Venüs’te hayat bulunmasını ihtimal dışı gördüler. Onların gözü daha çok Mars ile Jüpiter ve Satürn’ün uydularındaydı.

fakat Venüs dünyamıza çok benzemekte bunu. fark eden bilim insanları bi ümit aramaya çalıştı hem güneşe yakin hem de atmosferde azot bulunmaktadır

Bugün yüzey sıcaklığı yaklaşık olarak 450 santigrat derece civarında. Sadece bu da değil: atmosferi 40 kilometre kalınlığında sülfürik asit bulutlarıyla kaynamakta. Yani Venüs yüzeyinde yaşamın ortaya çıkma ihtimali yok gibi.

Gezegenin yüzeyi öylesine bir cehenneme dönmüş durumda ki, oraya gönderilen uydular ancak birkaç saat dayanabiliyor. 1961’den itibaren Sovyetler Birliği ve NASA Venüs’e birçok araç gönderdiler. Bunlardan bazıları yörüngeye girdi, bazıları atmosferi inceledi, bazıları da yüzeye inmeye çalıştı. İniş araçlarından pek çoğu başarısız oldu. Ancak bir kaçı inmeyi ve kısa sürelerde de olsa veri göndermeyi başardı. 1975’te Sovyetler tarafından gönderilen Venera 9 adlı araç Venüs yüzeyine inerek birkaç saat çalıştıktan sonra bozuldu. Bu arada Venüs’ün bir yüzey fotoğrafını da çekebilmişti.

#Aziell

#optiolmayolunda

#iyi calismalr dilerim yardim istersen ulasabilirisn