Cevaplandı

İlk vahiy gelince Peygamberimiz (s.a.v.), yüreği titreye titreye şehre döndü. Doğruca Hz. Hatice’nin (r.a.) yanına vardı ve ona,
"Beni örtün, beni örtün!" dedi.
Bir müddet öylece kaldı. Sonra Hz. Hatice’ye (r.a.) başından geçenleri anlattı.
"Kendimden korktum." dedi.
Hz. Hatice (r.a.):
"Öyle deme, Allah’a yemin ederim ki o seni hiçbir vakit mahcup etmez. Çünkü sen akrabana bakarsın, işini göremeyenlerin yükünü üzerine alırsın. Fakire verir, kimsenin kazandırmayacağını kazandırırsın. Misafiri ağırlarsın, hak yolunda meydana gelen mühim hadiselerde halka yardımda bulunursun." dedi.
Bundan sonra Hz. Hatice, Peygamberimizi (s.a.v.) alıp amcasının oğlu Varaka bin Nevfel’e götürdü. O, İncil ve Hristiyanlık hakkında bilgili biriydi. Yaşlanmıştı.
Peygamber Aleyhisselam yaşadığı hadiseyi ona anlattı. Bunun üzerine Varaka dedi ki:
"Müjde sana ey Muhammed! Bu gördüğün, Musa Aleyhisselam’a Allah’ın gönderdiği ilahi sırrın sahibi Cebrail Aleyhisselam’dır. Keşke senin hakka davet günlerinde sağ bulunsaydım da kavminin seni bu şehirden çıkaracakları zaman yanında olsaydım." dedi.
Müslim, İman, 252; Tirmizî, Menâkıb, 13.

• Yukarıdaki olay, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) danışmaya verdiği önem açısından size neler düşündürmektedir?
• Metinde, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hangi ahlaki özelliklerinden söz edilmektedir?
• Hz. Peygamber’in (s.a.v.) yaşadığı olayla ilgili olarak öncelikle eşine danışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Düşüncelerinizi ifade ediniz.

Cevap :

Cevap:

:)

Açıklama:

Merhabalar

Sorularımız

1.• Yukarıdaki olay, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) danışmaya verdiği önem açısından size neler düşündürmektedir?

BU BANA, Peygamber Efendimiz eşi ile olanları paylaşmış ve bir Peygamber olmasına rağmen bunu yapmıştı. Bu onun ne kadar mütevazi olduğunu ve eşine verdiği değeri de gösterir. Daha sonra bilgili bir insana gitmeleri ve bu konuda aydınlatıcı bilgi almaları  ve Peygamberimizin ne kadar akıllı hareket ettiğinin göstergesidir.

2.• Metinde, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hangi ahlaki özelliklerinden söz edilmektedir?

Metinde, Peygamber Efendimizin yumuşak kalpli bir insan olduğundan kaba sözler söylemediğinden, kin ve düşmanlık beslememesinden, ve affediciliğinden söz edilmektedir.

3. Hz. Peygamber’in (s.a.v.) yaşadığı olayla ilgili olarak öncelikle eşine danışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Düşüncelerinizi ifade ediniz.

Hz. Peygamber’in (s.a.v.) yaşadığı olayla ilgili olarak öncelikle eşine danışmasını evliliğin gereği ve eşine verdiği değer ve saygı olarak değerlendiriyorum. Eşine saygı duyup akıllı bulması çok güzel bir durum.

Hz. Muhammed (s.a.v.) kimdir?

Hz Muhammed (s.a.v.) tüm insanlığa  gönderilen bir peygamberdir.

Yani bizim peygamberimizdir.

Ona Kur'an-ı Kerim indirilmi,ştir.

Müslümanlığın yaygınlaşması için elinden geleni yapmıştır.

Ve sonucunuda almıştır.

571 yılında doğup,

632 yılında vefat etmiştir.

Başarılar...

XxThe_OptixX