Cevap :
Açıklama:
Öncelikle maneviyat aynı zamanda şahsiyet olarak kullanılabilir, münazara esnasında bol bol şahsiyeti anahtar kelime olarak kullanabilirsin. Başlangıç olarak ise şunu düşünebilirsin:
İnsan, dünyaya geldiğinde ailesine göre belirli maneviyatlar ile büyütülür. Belirli bir yaşa gelindiğinde okuyup araştırır ve kendi şahsiyetini (maneviyatını) yavaş yavaş kazanmaya başlar ve hayatını buna göre yaşamaya eğrilir. Bir insanın maneviyatı, çevredeki koşullara ve okuyup araştırıp, kendisini geliştirmesine göre değişiklikler gösterebilir...
Açıkçası bu tarz bir başlangıç yapabildim, eğer başlangıç konusunda tam olarak yardımcı olamadıysam birazcık maneviyatı özetleyip, belki aklında yeni fikirler oluşmasını sağlayabilirim. Maneviyat, aslında bir insanın şahsiyeti olarak kabul görülebilir, çoğu kaynaklarda bu iki terimin sıklıkla kullanıldığını görebilirsin. Şahsiyet, aslında bir insanın büyütülüş ve araştırmacı tavırlarına göre çok fazla değişebilir. Örneğin, kaynaklardan uzak ve aile baskısı ile büyüyen insanlar çoğunlukla kendi şahsiyetlerini kazanamazlar. Bundan ötürü ailesinin öğrettiği koşullar ve manevi değerler ile büyür, ve ailesinin kendisine empoze ettiği şeyleri savunurlar. Fakat araştırma yapan ve kendini daima geliştirmeye çalışan insanlar, belirli bir zamandan sonra ailesinin öğrettiği manevi değerleri sorgulayıp, değiştirebilir veya farklı fikir sahibi olabilirler.
-- Ek olarak, maneviyatı etkileyen en büyük etkenlerden biri kesinlikle çevredir. Eğer bir insan kötü bir çevre koşullarında büyürse, manevi değerleri bu yönde etkilenebilir, fakat bir insan güzel ve nezih bir ortamda büyürse, maneviyatı ona göre yönlenir ve kendi araştırmaları ile kendine yeni manevi değerler edinebilir veya yanlış bulduğu şeyleri manevi değer olarak saymayabilir.
Umarım elimden geldiğince yardımcı olabilmişimdir, açıkçası ucu çok açık bir soru olduğu için benden en fazla bu kadar çıkabildi. Münazarada başarılar dilerim..