1)Bizans Devleti'nin Gelibolu Yarımadasındaki Çimpe Kalesini Osmanlılara vermesinin sonucunu
yazınız.

2)Ankara Savaşı'ndan sonra Osmanlı Devleti'nde 1402-1013 yılları arasında geçen döneme verilen
ismi yazınız.

3)Yavuz Sultan Selim'in Misir Seferi için gerçekleştirdiği savaşları yazınız.

Cevap :

Senin gibi itlere verecek cevabım yok.

Şimdi ana kuzusu benim 2 sayfalık yazdığım şeyi ağladı fotoğraf aldı ama büyüklük bende kalsın şimdi gider bildirir ana kuzusu seni

Cevap:

2.fetret dönemi

3.Büyük Mısır Seferi veya 1516-1517 Osmanlı-Memlük Savaşı, Osmanlı İmparatorluğu ile Memlük Devleti arasında gerçekleşmiş bir dizi savaştır. Esasen Doğu Cephesi’ne Bıyıklı Mehmed Paşa’ya yardım için yola çıkan I. Selim, henüz yoldayken Koçhisar Muharebesi’nde Safevi ordusunun bozulması ve Memlüklerin Kuzey Suriye’de yığınak yapmaya başlaması üzerine Güney’e yönelerek yaklaşık bir yıl süren bu savaşı başlatan taraf olmuştur. Bu sefer sırasında Mercidâbık, Gazze, Ridâniye ve Kahire muharebelerinde bozguna uğrayan Memlük sultanları da canlarından oldu. Akabinde ise Memlük ülkesi tamamen Osmanlı İmparatorluğu'nca ilhak edilmiştir.

Osmanlı tarafında savaşın başından sonuna kadar Yavuz Sultan Selim başkumandanlık etti. Memlük ordularına ise Mercidabık'a kadar Kansu Gavri, onun ölümü üzerine de sonrasında Tomanbay komuta etti. Yenişehir Muharebesi’nde yenik düşerek boğdurulan Ahmed Sultan'ın oğlu Şehzade Kasım, amcası Yavuz Sultan Selim'e karşı Memlük saflarında yer almış ancak babasıyla aynı akıbeti paylaşmıştır[1].