Cevap :

Açıklama:

Ahmer: Ahmer gürbüz bir pehlivandı Bir kafirdir ama Battal Gazi sayesinde hak dini olan İslamiyet’i seçmiş ve Müslüman olmuştur.

Battal Gazi: Metindeki ana kahraman Seyyid Battal Gazi’dir. Düşmanlarının bile yiğitliğini övdüğü genç, çok cesur, çok güçlü, sağlam, mert, dürüst, gülryüzlü, iyi huylu bir savşçıdır.

Cevap: Bedensel özelliklerinin yanında maneviyatının da güçlü olmasi

Cevap: Genç olmasına rağmen çok güçlü ve yiğit bir savaşçı olması. “Batalname İslami alanda ortaya çıkan ilk destandır. Battalgazi ve diğer İslami dönem destanlarında Hz. Muhammed (A.S.) dönemindeki olay ve menkıbelerden uyarlamalar bulunmaktadır. Mesela Battalgazi’ye Cafer ismi, Caferi Tayyar isimli kahramanlığıyla meşhur sahabeden etkilenerek verilmiştir.”

cevap:

tevhitler, tekbirler getirmeleri

Abdest almaları, namaz kılmaları

Allah için savaşlarda

Kafirleri İslam’a davet etmeleri

Cevap: Türk destanlarında görülen örnek tip “alp” tipidir. Alp; kahraman, yiğit, cesur anlamlarında bir sözcüktür. Eski Türklerin yiğitlerine bu adı vermelerinin ilk koşulu yiğitlik, cesurluk, kişisel üstünlük, kahramanlık ve asaletir. Alp tipi Türklerin İslamiyet’i kabul etmesinden sonra ise gazi olarak devam eder. Battal Gazi, bu tipin önemli temsilcisidir. Gazi tipinin ortaya çıkmasında ise İslamiyet uğruna “gaza” edip ölümü göze alan yiğitlerin yapmış olduğu savaşların etkisi vardır.

Cevap: Her ikisi de İslamiyet uğruna savaşan, cihat fikrini savunan yiğit müslümanlardır.