Emrckr56
Cevaplandı

Selam arkadaşlar
Türk halk müziği bana uzun bir açıklama yazabilirmisiniz? Alıntı olabilir ​

Cevap :

Cevap:

[tex]oncelıkle \: merhaba[/tex]

Cevabımıız

Türk Halk Müziği Nedir?

Aşk, vatan hasreti, ayrılık ve ölüm gibi temaların işlendiği, geleneksel ve etnik müzik türüne Türk Halk Müziği denir. Önceleri sadece doğaçlama ve sözsüz olarak icra edilen halk müziği, günümüzde en çok dinlenen müzik türleri arasında yer alıyor.

Türk Halk Müziğinde Kullanılan Çalgılar ve Özellikleri Nelerdir?

1- Bağlama:

Türk Halk Müziğinde en çok kullanılan enstrümanların başında bağlama gelir. Bağlama yedi telli bir çalgıdır. En büyük bağlamalar, meydan sazı adıyla bilinir ve genellikle aşık atışmalarında çalınır. Diğer bağlama çeşitleri ise şu şekilde sıralanabilir: Tanbura, Cura ve Çöğür.

2- Ney:

Ney hem Türk Halk Müziğinde hem de tasavvufi müzikte kullanılan üflemeli bir çalgıdır. Büyük neyler şah ve Davut adıyla bilinir. Diğer ney çeşitleri şunlardır: Süpürde, Müstahzen, Nısfiye ve Mansur.

3- Zurna:

Genellikle tahtadan yapılan zurna, kültürümüzdeki en eski enstrümanlardan biridir. Yüksek oktavlı bir çalgı olduğu için daha çok açık alanlarda çalınır.

4- Davul:

Davul, başta Türk Halk Müziği olmak üzere tüm müzik türlerinde kullanılan vurmalı çalgıların geneline verilen isimdir.

Halk müziğinde kullanılan diğer enstrümanlar sipsi, kaval, nağara, kaşık ve tulumdur.

İYİ DERSLER DİLEĞİYLE ❄️☁️❤️

Açıklama:

Takip ederseniz sevinirim..

#vvcutie

#emelzeynepyaren

#QueenBlackPinkBlink

#xlSnowQueen

#Dáwn

#Beggin

#JennieSpagetti

#ChaeLisaQueenBlink

cevaplarına❄️❄️❄️❄️❄️

#OptiYolunda

Türk halk müziği, Türkiye'nin çeşitli yörelerinde farklı ağızlar ve formlarda söylenen Türkçe yöresel etnik müziklerin tümü. Yapısal olarak folklorun bir parçası olan Türk halk müziği (kısaca THM), sözlü halk müziği ve sözsüz halk müziği olmak üzere ikiye ayrılır. Sözlü halk müziğine genel olarak türkü adı verilir. Sözsüz halk müziği ise düzenli yöresel çalgı ezgileridir. Klasik Türk halk müziği, çeşitli yörelerden derlenmiş birçoğu anonim olan türkülerden ve sözsüz halk müziklerinden oluşur, anonim eserlerin sözü ve bestesinin kime ait olduğu bilinmez ve yöreye mâl olmuştur. Modern Türk halk müziği ise, 1970'li yıllardan sonraki dönemde eski yöresel müzik kalıpları örnek alınarak oluşturulmuş, sözü ve bestesi belli olan halk müzikleridir. Türk halk müziği, halk oyunları ve halkbilim ile de yakından ilgilidir. Bunun dışında genel karakteristiğine göre; bektaşi, halay, teke, zeybek gibi türlere ayrılır. Ayrıca il bazında türküler kategorilendirilmiştir.