Cevap :
yukaridaki deyim
Cevap:
atasözü
Mal da Yalan , Mülk De Yalan , Var Biraz da Sen Oyalan: Bu dünyanın malına, mülküne kanmamak gerekir. Çünkü dünyadaki her şey fanidir, geçicidir. Önemli olan öbür dünyadır ,onun için dünya malına kanmamak gerekir.
Mal melameti örter: Zengin olan kişinin kusurları olsa da onun malı olduğu için kusurları göze batmaz ve kusurları örtülür.
Meyve veren ağaç taşlanır: Bilgili, kültürlü insanlar kıskanılır ve kötülenmeye çalışılır. Bundan dolayı da böyle kişilerin işini kıskan kimseler zora sokmaya çalışır.
Misafir kısmeti ile gelir: Ev sahibi gelen misafiri yük olarak görmemelidir. Çünkü gelen misafir aynı zamanda eve bereket de getirir. Bunun için misafirden kaçmamak gerekir.
Misk , yerini belli eder: Değerli insanlar nerede olursa olsun değerlerini kaybetmezler.
Mühür kimse ise Süleyman odur: Bir işte kime yetki verilmişse güç o kişidedir.
Zengin arabasını dağdan aşırır, züğürt (fakir) ovada yolunu şaşırır: Zengin dağda bile kalsa elinde para olduğu için o zorlu yollar inişli yollara dönüşür. Fakirin elinde ise para olmadığı için fakir düz yolda bile şaşırır ve ne yapacağını bilemez. Yani fakir parasızlık yüzünden kolay işleri bile yapamaz.
Zenginin malı züğürdün çenesini yorar: Yoksul insanlar zengin insanların parasından, malından, mülkünden bahserek kendilerini boş yere yorarlar.
Zeyrek kuş iki ayağından tutulur: İşlerinde hileye başvuran kişi eninde sonunda yakayı ele verir.
Zorla güzellik olmaz: Zorla kimseye bir şey beğendirilmez ve yaptırılmaz. Her şey ancak ve ancak güzellikle yapılır.
Zürefanın düşkünü, beyaz giyer kı
ş günü: Daha önce zengin olup sonra yoksul olan kimseler uygun olmayan gereksiz davranışlarda bulunabilir.
Zurnada peşrev olmaz, ne çıkarsa bahtına: Planlı, programlı yapılmayan işlerde kural aranmamalıdır.
Açıklama:
lütfen en iyi secermisin çok ugraştım