Cevap :
Cevap:
Çiçekli bitkilerin çok yaygın olduğu bölgelerde genelde arıcılık, kış aylarının ılık ve de güneşli geçtiği bölgelerde de seracılık yaygındır. Bu nedenden dolayı Akdeniz Bölgesi iklim özellikleri nedeniyle arıcılık ve seracılık yaygın olmaktadır. Yağışın yeterli olması durumu özellikle narenciye yetiştirilmesini arttırırken yazların sıcak olması pamuk üretimini arttırmaktadır.
Çiçekli bitkilerin yaygın olduğu bölgelerde arıcılık, kışların ılık ve güneşli geçtiği bölgelerde seracılık yaygındır. Bundan dolayı Akdeniz Bölgesi iklimi nedeniyle arıcılık, seracılık yaygındır. Yağışın yeterli olması özellikle narenciye yetiştirilmesini yazların sıcak olması da pamuk üretimini arttırmaktadır.
Ülkemizde Ege, Marmara ve Akdeniz kıyılarında görülen iklim tipidir. Bu iklimin etkili olduğu yerlerde yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise ılık ve yağışlı geçer. Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerde bitki örtüsü; kısa boylu, yaz sıcağına dayanıklı “maki” adı verilen çalı ve ağaçlardan oluşur.
Bir ürünün kendi mevsimi dışında yetiştirilmesine “seracılık” adı verilir. Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerde kışların ılık geçmesi seracılık faaliyetlerini geliştirmiştir. Akdeniz ikliminin görüldüğü köylerde konut yapımında taş daha çok kullanılır. Kışın hava ılık geçtiği için ısınma sorun oluşturmaz. Yazın ise taş evler daha serin olur.