Cevap :

Cevap:

Geleneksel yöntemde böceğin koza olmasının ardından pupa halindeki canlısıyla kaynatılarak hasat yapıldığını aktaran Babayiğit, “Böcek koza içinde güveye dönüşüyor. Güve olmasıyla birlikte kozayı yırtıyor. Kozanın yırtılması da ipeğin kalitesinin düşmesine neden oluyor. Böcekleri öldürmeden, ipek zarar görmeden ipek üretmek için bir kit hazırladım. İpek böcekleri koza yapabilmek için 3 boyutlu bir yapıya ihtiyaç duyar. Çünkü ipeği ağızlarından sıvı olarak salgılarlar bu sıvı hava ile temasa geçtiğinde katılaşır. Bu sebeple 3 boyutlu bir yapı olmadan bu yapıyı oluşturamazlar. Ben onlara bu yapıyı vermiyorum, onları düz platformlara koyuyorum.

Bu platformlarda koza öremeyip düz plakalar örüyorlar. Örme işlemleri bitince yorgun böceklerimi alıp değişimlerini tamamlamaları için onları korunaklı yapay kozalara koyuyorum

Böceklerinin güveye dönüşüp yumurtladıklarını ve hayat döngülerinin tamamladığını vurgulayan Babayiğit, ipeğin kâğıt gibi plakalar haline geldiğini, buradan yola çıkarak aydınlatma ürünü de tasarladığını ifade etti. Lampy adını verdiği kendin yap seti ürettiğini, böylece insanların kendi ipeklerini üretebileceğini kaydeden Babayiğit, şunları söyledi: “Ürün ayakkabı kutusu büyüklüğünde bir kutu olarak kullanıcıya ulaşıyor. Üründe, ipek böceği yumurtaları, kullanım ve ipek böceği bakım kılavuzları, lamba ve platform bulunuyor. Yumurtadan çıkan böcekleri bu kutuda bakabiliyorlar. Büyüyen böcekler kutudan çıkan platform üzerine koyulup ipek ördürülüyor. İpek platformdan alınıp iki parçadan oluşan kasnağa sabitlenerek eşsiz ipek bir filtreye dönüşebiliyor. Bu kasnak da lambaya kolayca takıp çıkarılabiliyor. Her örülen plaka birbirinden farklı oluyor, bu da eşsiz olmasını sağlıyor.”

Açıklama:

UZUN OLDU AMA BENCE BÖYLE YAPABİLİRLER

İYİ DERSLER!

İYİ DERSLER!ENJOY STUDYING!

İYİ DERSLER!ENJOY STUDYING!즐겁게 공부하세요

Cevap:

yani  kas geliştirici özel vitaminler veya solüsyonlar üretebilirler bence