LÜTFEN BAKAR MISINIZ?

1) dostun attığı taş, baş yarmaz anlamı

2)bugünün işini yarına bırakma anlamı

3)dost başa, düşman ayağa bakar anlamı

4)dilin kemiği yok anlamı

5)yazın başı pişenin kışın aşı pişer anlamı

6)söz gümüşse sükut altındır anlamı

7)akan su yosun tutmaz anlamı




ÇOK ACİL DERSİM VAR DAHA BİR SÜRÜ PROVAM VAR YARDIM EDİN LÜTFEN

Cevap :

Cevap:

1)Dostumuzun bizi hırpalaması gücümüze gitmez. Çünkü bunu iyi niyetle ve iyiliğimiz için yapıldığını biliriz.

2)Bugün yapılması gereken bir işi ertesi güne bırakmanın türlü sakıncaları vardır: Yarın daha önemli bir iş çıkabilir ve bugünkü işten önce onun yapılması gerekir.Bundan dolayı bugünkü iş yine kalır. Yada yarın çıkacak başka işte bugünküne ekleneceğinden hepsini yapmaya vakit yetmez.

3)İnsan yukarıya doğru yükselir, aşağıya doğru alçalır. Baş, vücudun yukarısındadır, ayakta tam altımızda. Bize bakan her tarafımızı görür. İnsana dostta bakar, düşmanda. Bundan dolayı dosta karşıda, düşmana karşıda güzel giyinmek gerekir. Çünkü dost, yükselmesini görmek istediği başımıza; düşman, kaymasını beklediği ayağımıza bakar.

4)Birşeyin ağızdan çıkması çok kolay birşeydir. Söz söylemenin kolaylığına aldanıp düşünmeden konuşulmamalıdır. / Dil her yana dönebilir; önce söylediği sonra başka

biçimlere sokabilir; tam tersine çevirebilir.

5)Yazın keyifli yerlerde tembel tembel oturan kimse, kışın yiyecek bulamaz. / Gençliğinden kazanç peşinde koşmayıp zevke dalan kimse, hastalığında ve ihtiyarlığında perişan olur. Yazın güneş altında tarlasını ekip biçen kimse, kışlık yiyeceğini hazırlamış olur. Gençken çalışıp mal mülk edinen kimse yaşlanınca rahat eder.

6) Konuşmak güzel, hatta yararlıda olabilir. Ama susmak ondan iyidir. Çünkü konuşmak insanın başına bir takım işler açabilir yada sözüne yalan katmak zorunda kalır. Oysa susan kimse için böyle birşey söz konusu değildir. Konuşmanın ve dinlemenin yeri ve zamanı vardır. Susmak bazen konuşmaktan daha iyi sonuç verir. Susması gereken yeri ve zamanı iyi bilen kişi, çevresinde sevilir ve sayılır.

7)Durgun suların yosun tutması gibi, tembel insanda uyuşuk sevimsiz bir hale gelir. Kişinin kendisinde ve bulunduğu ortamlarda görülen her türlü olumsuzluk tembelliğinin sonucudur.

Atasözü Nedir?

✎Atalarımızın tecrübelerini bize yansıtan,uzun deneme ve gözlemlere dayanılarak söylenmiş,öğüt verici nitelikteki sözlere atasözü denir.

Örnek verelim;

↬Kaz gelen yerden tavuk esirgenmez.

Anlamı:Büyük çıkarlar beklenen durumlarda,küçük fedakarlıklar yapılmalıdır.

↬Bir elin nesi var,iki elin sesi var.

Anlamı:Başarıya ulaşmak için birlik olmak gerek.

Açıklama:

❦İyi Çalışmalar❦