Cevap :
Cevap:
yine bne ama puan için
Açıklama:
Millî Edebiyat Dönemi II. Meşrutiyet ile Cumhuriyet’in ilk yılları arasında faaliyet gösteren edebiyat akımıdır. Genellikle Ali Canip Yöntem, Ömer Seyfettin ve Ziya Gökalp'in Genç Kalemler dergisinde savundukları Yeni Lisan Hareketi ile başlatılır. Dilde sadeleşme, şiirde aruzun yerine hece vezni, içerikte halkın sorunları ve yerli yaşam Millî Edebiyat Döneminin temelini oluşturur. Bu dönemde Türk edebiyatı Doğu ve Batı taklitçiliğinden kurtarılmaya çalışılmış, yalın bir anlatım benimsenmiştir. Ayrıca Türk kültürü ve tarihi, incelenmemiş bir hazine olarak kabul edilmiştir.
Millî Edebiyat Dönemi II. Meşrutiyet ile Cumhuriyet’in ilk yılları arasında faaliyet gösteren edebiyat akımıdır. Genellikle Ali Canip Yöntem, Ömer Seyfettin ve Ziya Gökalp'in Genç Kalemler dergisinde savundukları Yeni Lisan Hareketi ile başlatılır. Dilde sadeleşme, şiirde aruzun yerine hece vezni, içerikte halkın sorunları ve yerli yaşam Millî Edebiyat Döneminin temelini oluşturur. Bu dönemde Türk edebiyatı Doğu ve Batı taklitçiliğinden kurtarılmaya çalışılmış, yalın bir anlatım benimsenmiştir. Ayrıca Türk kültürü ve tarihi, incelenmemiş bir hazine olarak kabul edilmiştir.XX. yüzyıl Türk edebiyatında en çok bahsi geçen bir akım olmakla beraber belli kuruluş zamanı ve beyannamesi bulunmadığı, hatta mensuplarını tek bir grup olarak düşünmek kolay olmadığı için millî edebiyatın ne olduğu hususunda tartışmalar daha o zamanlar başlamış, Cumhuriyet’ten sonraki yıllarda da devam etmiştir. Bu sebeple Millî Edebiyat Dönemini, şahsiyetlerini ve eserlerini sıralamakta birtakım ayrılıklar bulunmaktadır. Millî edebiyat kavramının tarifi de bu akımın gelişme süreci içinde az çok değişikliğe uğramıştır. Fikir olarak çok defa aynı yılların Türkçülük ideolojisinin etkisiyle millî edebiyat ile milliyetçi edebiyatın birbirine karıştırıldığı da görülmüştür.[1]
kolay gelsin :)
Selam^^
Cevap:
Milli Edebiyat Dönemi:
Milli Edebiyat dönemi 20. yüzyılın başlarında başlamış olan bir dönemdir. 1908'de başlayan bu dönemde, ulusçuluk ön plana çıkmıştır. Sanat alanına da yansımış olan ulusçuluk, Milli Edebiyat döneminin temelini oluşturmaktadır. Milli Edebiyat döneminde ulusal/milli kaynaklara yönelim ilkesi benimsenmiştir.
Milli Edebiyat Sanatçıları:
•Ömer SEYFETTİN. (1884-1920)
•Ziya GÖKALP. (1876-1924)
•Mehmet Emin YURDAKUL. (1869-1944)
•Halide Edip ADIVAR. (1884-1964)
•Mehmet Fuat KÖPRÜLÜ (1890-1966)
•Refik Halit KARAY. (1888-1965)
#llNazll
#Opitim》@Eness^^
#Rehber Opitim》xlEda~<3
#İYİDERSLER☆