Cevap :

Merhaba :3

Bütün insanlar doğal olarak bilmek ister. Duyularımızdan aldığımız zevk bunun en büyük kanıtıdır.'' Aristoteles'in Metafizik adlı eseri bu cümleyle başlar. İnsan doğası gereği içinde bulunduğu ortamı, toplumu, hayatı vb. bilmek ve anlamak ister. İnsanı insan yapan şey de bu bilme isteği ve çabasıdır.

=>Aristo'ya göre felsefe nedir?

Aristoteles felsefeyi “evrenselin bilimi” (e katholou episteme) olarak tanımlar (Weber, Felsefe Tarihi, 69). Filozof; felsefe için, onun özünü kaybetmemesini sağlayan bir tanım bulmuştur çünkü her şeyin bilgisi ilk olarak meraktan geçer (thaumazein) ve merak felsefenin koşuludur.

=>Aristoteles felsefe ne ile başlar demiştir?

İlk felsefe genelin bilgisidir. İnsan genelin bilgisine varırken mantığını ve mantık metotlarını kullanır. Mantık felsefenin âleti, diğer bilimlerin dayanmak zorunda olduğu temelidir. - Antik Yunan dünyasında mantığı sistemleştiren Aristoteles olmuştur.

Aristo'ya göre ilk neden?

İlk Felsefe: Aristoteles'e göre ilk Felsefe'nin konusu, aynı zamanda maddeden bağımsız ve hareketsiz olan varlıklardır. Ayrıca, bu araştırma alanında yer alan bütün ilk nedenler, hareketsiz ve maddeden bağımsız olanlarından dolayı, zorunlu olarak ezeli-ebedidirler.

İyi Günler✨

Kolay Gelsin✧