Cevap :
Cevap:
Sabır nedir? :Sabır, ya da dayanç, zor koşullar altında cesaret ve metanetini yitirmeme duygusudur. Sabırlı insan uzun süreli gecikmelere ve tahriklere rağmen moralini bozmadan yoluna devam eder veya beklemesini sürdürür. Türkçedeki sabır kelimesi Arapçadaki kelimesinden gelmektedir.
Açıklama:
Sabırlı olmak her açıdan yararlıdır.Dini açıdan;Allah seni imtihana soktuğunda sabırlı olmak çok önemlidir.İslamda sabır en buyük erdemlerden biri olarak gözükür.
Sabır aslında ;zihnin değil ruhun bilmesidir.
Felsefede ise sabır;
Sabır; insana kendi kudretinin işareti silinmiş sınır taşlarını hatırlatan, şeyleri olduğu gibi serbest bırakmanın, kapıların zorlanmaması gereken yerlerde durmanın, eşikte oturup beklemeyi bilmenin, ruhu sükuna erdiren teslimiyetin, umutla ve inançla bekleyişin adıdır.
Sabır bizi olumsuz durumlardan koruyabilir.Sabreden derviş muradına ermiş.
Ya da çok ta sabır iyi drğildir.Sabreden derviş beklemekten gebermiş
Cevap:
en iyi seçermisinseçermisin üç paragraf
Açıklama:
Bir işi yaparken ya da herhangi bir zamanda ortaya çıkan zorluklar karşısında pes etmeden bu zorluklarla mücadele etmeye sabır adı verilmektedir. Sabırlı olan insan bir olumsuzluk ile yüz yüze geldiğinde isyan ve şikayet etmeden sessizliğini korur ve bu insanlar her zaman durumlarına şükrederek olumsuzlukların geçmesini bekler.
Sabır sahibi insanlar bir işi yaparken hiçbir şekilde zorluklar karşısında şikâyetçi olmaz. Bu kişiler sabırlı olma özellikleri sayesinde ne olursa olsun bir gün amaçlarına ulaşacaktır. Atalarımız sabır ile ilgili olarak sabreden derviş muradına ermiş, sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır, sabrın sonu selamettir gibi sözler söylemişlerdir. Atalarımızın tecrübelerinden beslenen bu sözler de göstermektedir ki sabırlı olan insanlar her zaman amaçlarına ulaşırlar.
Sabırlı olan kişi hiçbir zaman kaybetmez bu kişiler hayatta her zaman amaçlarına ulaşmış ve kazanmış olan kişilerdir. Sabır bir insanın sahip olabileceği en büyük erdemlerden bir tanesidir. Bu nedenle her insanın sabırlı olmayı öğrenmesi gerekmektedir.