Cevap :
Cevap:
b sıkki çünkü dediği gibi dünyamızın yüzeyinde karadan fazla su olmasidir
yardımcı olduysam ne mutlu
iyi dersler
en iyi seçersen sevinirim
→Öncelikle Merhaba←
Sorunuz⇒
Aşağıda Dünya'nın uzaydan çekilmiş fotoğrafı verilmiştir. Uzaydan çekilen fotoğraflar- da Dünya'nın mavi gözükme- sinin nedeni nedir? Öğretmenin sorusuna aşağıdaki öğrencilerden hangisi doğru cevap vermiştir? A• Emine: Dünya'mızın etrafını saran atmosferden dolayı mavi gözükmüştür. B• Ümit: Dünya'mızın yüzeyinde bulunan su katmanı kara katmanından fazla olduğu için mavi gözükmüştür. © Ece: Uzaydan çekilen fotoğraflarda tüm gezegenler mavi gözüktüğü için Dün- ya'nın fotoğrafları da mavi gözükmüştür.
Cevabımız⇒
B şıkkı olmalıdır.
Bunun sebebi dünyamızın %71 sularla kaplanmış olmasıdır.
Ek Bilgi
Dünya Hakkında Kısa Bilgi
Dünya (Yeryuvarı, eski: Küre-i Arz), Güneş Sistemi’nde Güneş’e en yakın üçüncü gezegendir. Güneş Sistemindeki en yoğun ve beşinci büyük gezegendir. Üzerinde zeki yaşam formları barındırdığından emin olunan tek gök cismidir.
Katı ya da ‘kaya’ ağırlıklı yapısı nedeniyle üyesi bulunduğu yer benzeri gezegenler grubuna adını vermiştir. Bu gezegen grubunun kütle ve hacim açısından en büyük üyesidir. Büyüklükte, Güneş Sistemi’nin 8 gezegeni arasında gaz devlerinin büyük farkla arkasından gelerek, beşinci sıraya yerleşir. Tek doğal uydusu Ay’dır. Yeryüzü, Yerküre, Mavi Gezegen ya da latince adıyla Terra olarak da anılır.
Yapılan araştırmalar sonucu gezegeninin yaşı 4,467 milyar yıl olarak hesaplanmıştır. Geçen bu zaman dilimi, karmaşık bileşik yapılar ve içerdiği elementler göze alındığında, Güneş, Dünya ve diğer gezegenler dahil Güneş Sistemi’ndeki yapıları oluşturan moleküler bulutsunun kaynağı, ömrünü önceden tamamlamış bir genç tip yıldızın dağılmış artıklarının ve yıldızlar arası maddenin bir merkez etrafında dönerek gittikçe yoğunlaşmasıyla oluşmuştur. Merkezde yoğunlaşan Hidrojen ve Helyum molekülleri yeni bir G2 türü yıldızı, yani Güneş’i oluşturmaya başlamış, çevre disklerdeki yoğunluklu bölgelerde ise gezegenler oluşmaya başlamıştır. Dünya ise Güneş’e 3. sırada yakınlıkta bulunan karasal bir iç gezegendir.
Oluşum diskleri süreci veya sonrasında bu karasal gezegenler, ağır göktaşı çarpışmalarına sahne olmuştur. Göktaşları yapısında bulunan donmuş buzlar, silikat ve metal yapılar, karaların ve okyanuslarının oluşmasını sağlamış, merkezde yoğunlaşan ağır demir ve nikel elementleri ise gezegenimizin çekirdeğini oluşturmuştur. Ağır göktaşı bombardımanı, asteroid kuşağının Jüpiter’in güçlü çekim etkisi sonucu daha kararlı hale gelmesiyle gittikçe azalmıştır. Uygun koşullar oluştuğunda gelişmeye başlayan canlı hayat sonrasında özellikle bitkiler ve yaptıkları fotosentez ile atmosfer’imizin yapısal bileşimi önemli oranda değişmiş ve oksijen oranının yükselmesine neden olmuştur.
Kolay Gelsin
@Optiolmayolunda