Cevap :

Cevap:

CBADD

Açıklama:

Bu arada Şevket Rado'yu tavsiye ederim.

Cevap:

Aşağıda açıklamalarıyla birlikte bulabilirsin.

Açıklama:

7.sorunun cevabı C şıkkı olmalıdır. Giriş cümlelerinde "-de/-da", "bu, şu, dolayısıyla, fakat, rağmen" gibi bağlaçlar olamaz çünkü giriş cümlelerinden önce herhangi bir yargı olmamalıdır. Adı üstünde paragrafın giriş yani ilk cümleleridir.

8.sorunun cevabı B şıkkı olmalıdır. "Millet şiirleri haykırmazsa sevenleri toprak olmuş, öksüz bir çocuk gibidir" denmekte.

9.sorunun cevabı A şıkkı olmalıdır. Meşe odununun ıslak mı yoksa kuru mu olduğu sonucuna varırız. Kuru kelimesi su barındırmayan, nemsiz anlamında kullanılır dolayısıyla A şıkkında mecaz değildir.

10.sorunun cevabı D olmalıdır. Aslında cevabı bize paragrafta vermiş. "can alıcı ama kısa tasvirlerle.." Ayrıntılı bir tasvir kısa olamaz.

11.sorunun cevabı D olmalıdır. Bu soruda bir ihtimal B şıkkı arasında kalabilirsin lakin kişinin dalıp gitmesinin gerekçesi olamaz. Çünkü kendi gözlemini aktarıyor. Sebebi daha farklı olabilir, bilemeyiz. D şıkkı barizdir. Korkarak yürümesinin gerekçesi yani sebebi, zamanında köpekler tarafından ısırılmasıdır. Bu bir gözlem değil, olayı yaşayan kişi tarafından da doğrulanan gerçek bir gerekçedir.

Başarılar:)