Cevap :
Cevap:
Her ülkenin ruhunu yansıtan kendilerine özgün marşları vardır. Ülkenin tarihi boyunca elde ettiği başarıları, kazandığı zaferleri simgeler. Milli marşlar, o ülkede var olabilmek için verilen mücadeleyi, bağımsızlık ve hürriyet için yapılan fedakarlıkları, mücadele esnasında milletin içinde bulunduğu ruh halini ve birlik olma duygusunu günümüze yansıtan eserlerdir. Vatanımız düşman işgali altındayken, yurduna saldıran devletlere karşı milli egemenlik mücadelesini, bağımsızlık aşkını, Türk Milleti’nin hürriyeti için yaptığı fedakarlıkları anlatan ve Türk askerinin manevi gücünü ve mücadele azmini yükseltmeyi amaçlayan milli marş belirlenmesi için yarışma açılmasına karar verildi.
724 eserin katıldığı yarışmaya, para ödülü olduğu için Mehmet Akif Ersoy katılmak istemedi. Dönemin Milli Eğitim Bakanının mektubu üzerine ikna olan Mehmet Akif, yarışmayı kazansa bile para ödülünü almayacağını açıklayarak yarışmaya katılma kararı aldı.
12 Mart 1921 tarihinde mecliste okunan Mehmet Akif’in eseri, milletvekilleri tarafından ayakta alkışlanarak Türk Milleti’nin İstiklal Marşı olarak seçildi. “Korkma” diye başlayan marş Türk ulusunun içindeki bağımsızlık aşkını, vatanı için yapacağı fedakarlıkları, özgürlüğü için şehadete yürüyüşünü Türk ulusuna anlatır. Türk milleti için vatan savunmasının önemini ve vatan toprağının kutsallığını ifade eder.
Tarihimizi bize anlatan İstiklal Marşı’nın önemini ve bize her Türk gencinin bilmesi gerekir. İstiklal Marşı sadece Mehmet Akif Ersoy’un kalemi ile değil Türk askerinin kanı ile yazıldığını, vatanın dört bir yanının milli egemenlik uğruna kanlarımız ile sulandığını unutmamalıyız. İstiklal Marşı sadece bir şiir değil Türk insanının vatan sevgisinin ve varoluş mücadelesinin simgesidir