ESunaaar
Cevaplandı

11. Yazarın tadına doyum olmaz bir dili var. Tepeden tırnağa bir samimiyet ürünü koyuyor ortaya Bazen nefis bir deneme, bazen değme sanatçılara taş çıkartacak bir hikâye, bazen de kendi hayatından yola çıkarak yazdığı bir ani niteliği taşıyor bu yazılar. Eseri meydana getiren 20'den fazla deneme, bu üç tür arasında gidip geliyor. Zeild, iğneleyici ve mecazlarla yüklü usta bir dil eşlik ediyor anlatıma 158 sayfayı bitirdiğinizde elinizde tarifsiz bir tat. gönlünüzde ince buruklukla kalıyor.

Sait Faik, hiç şüphesiz Türk hikâyeciliğinin köşe taşlarından biridir. Unutulmaziar arasına girmiş ne çok hikayesi var- dir onun: Semaver, Havuzbaşı, Son Kuşlar... Her biri insanin insanla ve tabiatta olan ilişkisini en can alıcı yerinden yakalamış, Türkçe'nin bütün sadeliğini duyuran hikâyelerdir. Onları zaman karşısında dayanıklı kılan yalnız konu ve üslupları değil hepimizin içinde duran "sıradan insan'ı anlatmasıdır.

Ben bir yönetmenim. Bir proje ile uğraşmadığım zamanlar, boş durarnamn, işimle ilgili kendimi geliştirmeyi amaçla- tim. Kitaplar okurum. Dünya sinemasından farklı filmler izlerim. İzlediklerimin kalitesi açısından bir ayrım yaptığım söylenemez. Farklı yönetmenler, farklı oyunculuk performansları, farklı kamera açılan ve çekim teknikleri... Kendimi zenginleştirmek için yaparım tüm bunları. Ancak bu demek değil ki ben bir taklitçiyim. Öğrendiklerimi izleyerek kendi imzamia Suriak, en önemli ilkemdir.

İlk şiirlerinden bugüne kadar Cahit Külebi'nin şiir söylemedeki özeni, söylene kada sõyie tie biçimine verdiği Öromdan kaynaklanır. Onun şiirinde en sıradan bir sözcük bile söylenişinden yazılışına kadar özenli bir çabay gös- terir. Şiirlerinin anlaşılırlığı, basit değil sade olmasındandır. Halk şiin kadar krurak bir söyleyişi vardır ama odern şiirdir. Halk dili gibi yalın, işlektir ama özgün bir şiir dili vardır.

Numaralanmış paragraflardan hangileri "bizlere bildigimiz sehirleri farkli bir tepsi ile sunuyor gibiydi" anlatılmak isteneni örnekier niteliktedir
A) | ve || B) I ve III C) II ve IV c) ||| ve IV​