II. Dünya Savaşı’nın ardından ABD ve SSCB’nin başını çektiği iki kutuplu düzen dünyada gerilimli bir dönemin yaşanmasına neden oldu. Soğuk Savaş Dönemi olarak da adlandırılan bu dönem yerini 1960’lardan itibaren Yumuşama Dönemi’ne bıraktı.
Aşağıdakilerden hangisi Yumuşama Dönemi’nde yaşanan gelişmelerden biri değildir?
A) ABD ve SSCB liderleri arasında görüşmeler yapıldı.
B) ABD ve SSCB nükleer silahlarda sınırlamalara gittiler.
C) İki blok arasında diplomatik ilişkiler güçlendi.
D) Küba krizi ABD ve SSCB’yi savaşın eşiğine getirdi.
E) ABD ve SSCB birlikte Vietnam’ı işgal etti.

Cevap :

✿ SELAM ✿

Cevap:

Yumuşama Döneminde görülen gelişmeler şunlardır;

Şıklarda da bahsedildiği gibi ABD ve SSCB liderleri arasında görüşmeler gerçekleşmiş, ABD ve SSCB nükleer silahlarda sınırlamalara gitmişler, iki blok arasında diplomatik ilişkiler güçlenmiş, ABD ve SSCB birlikte Viyetnamı işgal etmiştir. Bunun yanı sıra soğuk savaş döneminde Kuba krizi ABD ve SSCB'yi savaşım eşiğine getirmiştir.

Bu yüzden de Doğru cevap D seçeneğidir.

Soğuk Savaş nedir?

iki Süper güç olan ABD önderliğinde Batı Bloku ile Sovyetler Birliği'nin önderliğinde Doğu Bloku ülkeleri arasında 1947'den 1991'e kadar devam etmiş olan uluslararası siyasi ve askeri gerginlik.

Yumuşama dönemi nedir?

Soğuk Savaş Döneminde yer alan doğu ve batı ilişkilerindeki çatışmayı ifade eden ve gerginliğin azaldığı tarihsel dönemi anlatan devre yumuşama dönemi denmektedir. Yumuşama dönemiyle birlikte doğu ve batı Avrupa devletleri arasında AGİK görüşmeleri başlamıştır.

başarılar.