Cevap :
Açıklama:
Gırnata Emirliği veya Ben-i Ahmer Devleti (Kızıloğulları Devleti), başkenti Gırnata olan Orta Çağ devleti. Muvahhidlerin, Las Navas de Tolosa Savaşı'nda Hıristiyanlara yenilmesinin ardından 1232 yılında kurulmuştur. İber Yarımadası'nda kurulan en uzun ömürlü ve son bağımsız İslam devletidir.
Cevap:
Gırnata Emirliği veya Ben-i Ahmer Devleti (Kızıloğulları Devleti), başkenti Gırnata olan Orta Çağ devleti. Muvahhidlerin, Las Navas de Tolosa Savaşı'nda Hıristiyanlara yenilmesinin ardından 1232 yılında kurulmuştur. İber Yarımadası'nda kurulan en uzun ömürlü ve son bağımsız İslam devletidir
1232 yılında kurulan bu devlet 1492 yılına kadar varlığını devam ettirmiştir. Kuzey Afrika’yı Fetih eden Emeviler, İspanya’ya geçer ve İslamı yaymaya başlar. Abbasilerin ilk zamanlarında bu coğrafyada Endülüs Emevi devleti kurulur. İber Yarımadası bu şekilde 781 sene Müslümanların kontrolünde kalır. Zaman içinde Müslümanların buradaki gücü zayıflar ve bunu fırsat bilen Avrupalı Hıristiyanlar Endülüs’ün yıkılmasına neden olur. Bölgede Müslüman devletçikler kurulur. Ancak biri dışında diğerleri varlık gösteremez. Hıristiyanlara karşı varlığını koruyabilen devlet Gırnata şehrinde yer alan Beni Ahmer Devleti olmuştur.