Cevap :
Cevap:
Anlatım biçimleri, anlatılacak olay veya kavramların nasıl anlatıldığını belirten edebiyat terimidir; yazarın anlatımını yaparken kullandığı üsluba, başvurduğu yönteme anlatım biçimi denir. Anlatılacakların türüne ya da amacına göre değişik anlatım biçimleri kullanılır. Örneğin romanda kullanılan anlatım biçimi ile bir makalede kullanılan anlatım biçimi birbirinden farklıdır.
Açıklama:
EN İYİ SECER MİSİN?
Cevap:
Selam✨
Açıklama:
Anlatım biçimleri nelerdir?
Açıklayıcı anlatım ;
Açıklayıcı anlatım, belirli bir konunun veya sorunun daha anlaşılır ifade edilebilmesi için kullanılan bir söz sanatıdır. Açıklayıcı anlatımın genel kullanım biçimi anlaşılamayan bir olayı ve durumu özetlemek, en iyi şekilde ifade edebilmek içindir. Açıklayıcı anlatımda doğrudan bilgi verilir ve konun dışında herhangi bir konu anlatım içerisinde yer almaz.
Tartışmacı anlatım ;
1-Yazarın bir fikri öne sürmek için kaleme aldığı eserlerde tartışmacı anlatım tekniği kullanılır.
2- Bu teknikle yazılan metinlerde söz sanatlarının yerine net ve yalın ifadelere yer verilir.
3- Karşıt görüşler tez ve antitez olarak adlandırılır. Yazar, metnin sonunda zıt görüşlerden bir sonuca ulaşır. Ulaştığı sonuca da sentez denir.
4- Tartışmacı anlatım tekniğinde tanık gösterme ve alıntılama gibi düşünceyi geliştirme yöntemleri kullanılır.
Kısaca karşı tarafı ikna etme.. ☘️
Betimleyici anlatım ;
Betimleme ile tasvir aynı anlama gelir. Her iki kelime de anlatılan bir manzarayı ya da mekanı gözünde canlandırmak demektir. Bunu bir fotoğraf makinesine benzetebiliriz.
Öyküleyici anlatım ;
Yazarın bir konu hakkındaki düşüncelerini ve gözlemlerini, olay örgüsü içerisinde okura sunduğu anlatım tekniğine öyküleyici anlatım denir. Bu anlatım tekniğinde olaylar ana karakterin ağzından anlatılabilir. İlahi bakış açısıyla kaleme alınan romanlar ve öyküler de bu anlatım tekniğine örnek olarak gösterilebilir.
Biraz geç yazdım kusura bakma kolay gelsin ⭐
Gökyüzündeki son yıldız yanıp kül
Oluncaya kadar ~
#theflor
#melis