Cevap :
Kuvvet, hareket eden cisimlerin yönlerini de değiştirebilir. Birbirleriyle çarpışan bilyeler, çarpışma sırasında birbirlerine uyguladıkları kuvvetin etkisiyle çarpışma sonrası farklı yönlerde hareket edebilirler. Kuvvet, uygulandığı cisimlere hareket kazandırabilir. Örneğin; yerdeki oyuncak arabayı kuvvet uygulayarak iten bebek arabayı harekete geçirmiştir.
Kuvvetlerin cisimler üzerinde döndürücü etkileri de vardır. Bir otomobilin direksiyonuna kuvvet uygulandığında direksiyonun döndüğü görülür. Kuvvet cisimlerin hızlarını da değiştirebilir. Örneğin; yer çekimi etkisindeki saksı düşerken giderek hızlanır.
çok uzun olmadı ama neyse
EN İYİ SEÇERMİSİN
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
iyi dersler bacım (kısa oldu srry♥♥
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAREKET NEDİR?
Bir cismin, durağan bir noktaya göre durumunun ya da yerinin değişmesine hareket denilmektedir.
------------------------------------------------------------
KUVVET NEDİR?
----------------------------------------------------------
Durmakta olan cismi hareket ettiren, hareket durumundaki cismi durduran, hızını veya yönünü değiştiren ya da cisimlerin biçimini değiştiren etkiye kuvvet denir. “F” ile gösterilir. Vektörel bir büyüklüktür.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her gün karşılaştığımız birçok olayın nedeni kuvvettir. Teneke kutunun üzerine oturunca çökmesi, bir yayı çektiğimizde yayın uzaması kuvvetin cisim üzerindeki etkisi sonucunda oluşur.
______________________________________________________
Bir cismi hareket ettirebilmek için ona kuvvet uygulamamız gerekir. Aynı şekilde, hareket durumunda olan bir cismi hızlandırmak, yavaşlatmak, durdurmak veya cismin şeklini, hareket yönünü değiştirmek için de yine kuvvete ihtiyacımız vardır.
EN İYİ SEÇER MİSİN ✨