Cevap :

Cevap:

23 Nisan 1920 Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK liderliğinde, halkın kendi iradesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni bir devlet kurduğunun ilanıydı. Bu tarihin çocuklar ile anılmasının başlanılması ise; Yeni Tük Devletinin sosyal devlet olarak kamusal yükümlülüğe sahip olduğunun göstergesi olarak, çocuk esirgeme kurumuna benzer bazı cemiyetler ile işbirliği yapılarak, savaşta öksüz ve yetim kalan çocukların korunması için ilk faaliyetlere başlanmasıdır. TBMM Başkanı ve Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın da destek verdiği bu yardım süreci devamında mektep talebeleri Ankara’ da yapılan 23 Nisan Hâkimiyet-i Milliye Bayramı’nın 1922 yılında ki ilk kutlamalarına katılarak farklı bir hava katmıştır. 23 Nisan; 1925 yılında “Çocuk Günü” olarak 1926’ lardan itibaren ise “Çocuk Bayramı” olarak kutlanmaya başlamıştır.

Yakın biz zamana kadar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Anıtkabir’de resmi törenlerle başlamakta olup, stadyumlarda öğrencilerin hazırladıkları gösterilerle devam etmektedir. İllerde, ilçelerde ve köylerde güreş, koşu ve farklı etkinlikler düzenlenmektedir. Önceden belirlenen öğrencilerin, belirli süreler içerisinde yetkili makamlara oturtularak onlarla belirli sohbetler edilmektedir. Ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülkemizde resmi tatil olarak belirlenmiştir.

Kutlamalar sırasında, Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı milli duyguyu yansıtan en önemli unsurlardan biridir. Gösterilerin sergilenmesi esnasında bayrak ve sancağın milli mücadele ruhunu yansıtırken, zafer kutlaması için dikilmesi; Mustafa Kemal ATATÜRK’e olan saygıyı göstermek için Anıtkabir’i Atatürk posteri ve kırmızı beyaz bayraklarla donatılması; her Türk gencinin eline Türk Bayrağı alarak sokaklara çıkması gibi davranışlar bu günü tamamlayan unsurlardır.

Açıklama:

Umarım yardımcı olabilmişimdir ❤️

Cevap:

23 NİSAN

NEŞEYLE DOLU 23 NİSAN

ÇOCUK LARIN GÜNÜ

23 NİSAN

ÇOCUK COŞSUN EĞLENSİN

NEŞEYLE DOLSUN

ONLARIN GÜNÜ 23 NİSAN

NEŞEYLE DOLSUN.......